Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

BTSO Yönetiminden Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Ziyaret

TÜRKİYE AYLIK 20 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYOR”
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, BTSO heyetinin taleplerinin çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını, Bakanlık olarak ihracat ve yatırımlara tam destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. İhracatçı firmaların finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve lojistik imkanlarının geliştirilmesinin en önemli öncelikleri olduğunu belirten Bakan Muş, bu doğrultuda İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Türk Eximbank’ın sermayesini ve reeskont kredilerini artırmaya devam edeceklerini belirten Bakan Muş, desteklerin gerçek manada ihtiyacı olan ihracatçılara ulaştırılacağının altını çizdi. Türkiye’nin artık aylık 20 milyar dolar ihracat yapan bir ülke olduğunu kaydeden Mehmet Muş, ihracatçılar için sürdürülebilir ve hızlı lojistik çözümleri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.
“BURSA SANAYİDEKİ DÖNÜŞÜME EN HAZIR KENT”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ekonomisinin üretim ve ihracata dayalı büyümesi hedefiyle önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurguladı. Türkiye’de GSYH içinde imalat sanayinin payının yüzde 16 seviyesinde olduğunu anımsatan Başkan Burkay, Bursa’nın 240 milyar liralık ekonomik işlem hacmine ise sanayi katkısının yüzde 46 olduğunu söyledi. Bursa’nın 11 bin kilometrekarelik toplam yüzölçümü içinde sanayinin binde 8’lik sınırlı payına rağmen bu katkıyı verdiğine dikkati çeken Başkan Burkay, “Bursa, Türkiye’nin sanayide yüksek katma değerli ve ileri teknolojili alanlara dönüşüm hedefine en hazır kent konumunda. BTSO olarak ölçek ekonomisine geçişin dönüşüm üssü olacak TEKNOSAB’ı hızla hayata geçiriyoruz. Bursa Model Fabrika, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi BUTEKOM, BTSO MESYEB, BUTGEM ve Enerji Verimliliği Merkezi gibi projelerimizle de firmalarımızı sanayideki dönüşüm sürecine hazırlıyoruz.” dedi.
YIL SONU İÇİN HEDEF 16,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Bursa’nın ihracat performansına ilişkin de bilgiler veren Başkan Burkay, otomotiv sektörünü derinden etkileyen çip krizine rağmen yıl sonunda 16,5 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle hayata geçirdiğimiz 30’un üzerinde UR-GE ve HİSER projesi, Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari ve nitelikli fuar organizasyonlarımızın katkılarıyla kent olarak ihracatta yeni rekorlara imza atarken, son 9 yıllık dönemde 2.900 yeni ihracatçı firma kazandık. Yüksek teknolojiye dayalı sektörlerde kentimizi üretim ve ihracat üssü haline dönüştürmek için seferberlik ruhuyla yürüttüğümüz projelerimize Bakanlığımız destekleriyle devam edeceğiz.” diye konuştu.
TİCARET BAKANLIĞI’NA TEŞEKKÜR
Ticaret Bakanlığı’nın iş dünyasının görüş ve önerileri dikkate alarak hayata geçirdiği uygulamaların sektörlerin büyümesine önemli bir katkı sunduğunu belirten Başkan Burkay, “Başta polietilen atık ithalatı yasağının kaldırılması, UR-GE projeleri kapsamında sanal yurt dışı pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi ile tekstil sektöründe iş ve ihracat süreçlerinin daha hızlı ve verimli yürümesi adına kapasite raporu bulunan ve yüksek işlem hacmine sahip firmaların, baskı ve boya işlemlerini ‘Dahilde İşleme İzin Belgesi’ ile yapabilmesi gibi iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bir çok düzenleme Ticaret Bakanlığımız tarafından hayata geçirildi. 2022 yılında 17-21 Mayıs tarihlerinde KFA Fuarcılık tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde 26.’sı düzenlenecek olan HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı’nın da uluslararası fuar niteliği kapsamında devlet desteklerinden faydalanması ile ilgili talebimizin de olumlu karşılanması bizleri çok memnun etti. Üretimin, ticaretin, ihracatın ve istihdamın önünü açan çalışmaları ve değerli destekleri için Sayın Bakanımıza iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
DAHİLDE İŞLEME İÇİN SÜRE UZATIM TALEBİ
Ziyarette ihracatçıların talep ve beklentilerini de Bakan Mehmet Muş’a aktaran Başkan Burkay, “İhracat taahhüdü henüz kapatılmamış dahilde işleme izin belgeleri/dahilde işleme izinleri için yeniden ek süre uzatımı talep ediyoruz. Pandeminin yol açtığı tedarik sorunları dolayısıyla ihracatçılarımızın en önemli beklentisi şu anda bu konu. Eximbank kredi limitlerinin artırılması ve Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanan teminat desteklerinin tekrar devreye alınması da firmalarımızın beklentileri arasında yer alıyor.” dedi.
BTSO Lojistik A.Ş.’nin özellikle tarım ürünlerinin ihracatı ve ithalatta aktif olarak kullanılması, Bursa’da iki ayrı bölgeye serbest ticaret bölgesi statüsü tanınması ve Bursa’ya yeni fuar merkezi yapımı gibi konuları da dile getiren Başkan Burkay ayrıca mobilyadan kuyumculuğa, unlu mamüllerden sigorta acentelerine kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren BTSO üyelerinin talep, öneri ve beklentilerinin yer aldığı raporu da Bakan Muş’a arz etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21