Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa'da 52 sanığın kâr vaadiyle dolandırıcılık davası başladı

Bursa'da, araç alım satımında kâr vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen avukat Yusuf Ç. ve 51 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma Bursa 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar Ayça K., Gülay K., İsmail Berk T. ve diğer bazı sanıklar yer aldı. Sanıklardan avukat Yusuf Ç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Yusuf Ç, davacıları bazılarını tanıdığını, ancak bazılarının iletişimini hiç kurmadığını öne sürdü. Sanık avukat, mesleğini yürütürken araç alım satışı yaptığını, borç alarak çevresindekilere geri ödediğini ifade etti. Ayrıca, bu süreçte internet üzerinden bahis oynadığını ve paralarını kiralık hesaplara aktardığını belirtti. Yusuf Ç, "Ben kimseyi işime ortak etmeye çalışmadım." şeklinde ifade verdi. Tutuklu sanıklar, banka hesaplarını para karşılığı kiraladıklarını ve hesaplarına giren tutarları bilmediklerini öne sürerek beraat talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, Yusuf Ç'nin tutukluluk halinin devamına, diğer tutuklu sanıkların ise tahliyesine karar vererek duruşmayı bir sonraki tarihi aralık ayına erteledi.

TEDBİR GETİRİLMİŞTİ

Yusuf Ç, 4 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştiren operasyon neticesinde dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında toplamda 20 kişi gözaltına alınmış ve 4 kişiye konutu terk etmeme tedbiri getirilmişti. Sanıklar hakkında, "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla dava açılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22