Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa'da CHP'nin 101. kuruluş yılı kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bursa'da Heykel Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve basın bilgilendirme eylemi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törenlere Milletvekili-Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, İlçe Başkanları, İl-İlçe Yöneticileri, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Bursa İl Sekreteri Yasemin Reçber, partinin 101. yılı özetiyle basın açıklaması yaptı.

Reçber'in açıklaması şu şekilde:

“Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında.

Bağımsızlık mücadelesinin sonunda geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin, ilk parti Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor.

Uçurumun ömrü boyunca bir yitik ülke, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü ve arkadaşlarına saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kuruldu ve ardından Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüşen Türkiye'nin en devrimci ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923'ten bu yana, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, ona haneye bizden haber veriyoruz.

Telgrafla iletişim adreslerinden günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital danışmada evrilen ziyaretlerin tek tanığıyız.

1930'ların sanayi köylerinde, 60'ların öğrenci mücadelesinde, 1970'lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990'ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve herkesin omuz hizasında konumlandı. geçmişte olduğu gibi 2000'lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postaların büyümeye başlamasına engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı büyümenin yerine geçiyor.

21. yüzyılda 2.çeyreğimize inandığımız bu günlerin adaletini vurgulayarak birbirini ötekileştirmeden, temel partinin vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'nin 1.partisi yapmıştır.

Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinçle ve sorumlulukla davranmaktayız.

101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken-ilk genel seçimlerde tüm Türkiye'de de halkımızla kararlılıkla paylaşmasındayız.

Türkiye ittifakı, yere düşen yerden düşen, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine dağıtımların hepimizin görevidir.

Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile gelenekleri taşıyacak ve geleceğe hak ettiği refahı birlikte mutluz.

Bilinsin ki;

Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisinin kalacağı, hakimiyetin sona ermesine kadar milletin olacaktır.

Başta ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıoku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere gelen tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”

Reçber'in açıklamasının ardından Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal da açıklamalarda bulundu.

Sarıbal, “Bu devletin en önemli önderi elbette Mustafa Kemal Atatürk. 101 yıl önce gericiliği gönderip yurttaşlığı dile getirdi. Demokrasinin en önemli unsuru olan varlıkları ortaya çıkardı, kadın seçme ve ayrımcılık hakkının tanınması. Akla, bilme ve çağdaşlığa, demokrasi ve özgürlük devrimini bu günlere kadar taşıdı. Bütün yaşananların sonunda ayakta duran, toplumun dostu olduğunu her defasında ortaya koyan bir CHP var. CHP üyesi üye kim varsa bütün unsurların yeniden Türkiye'de var olan bitenleri değerlendirilmesi gerekiyor. Narın kızımızın yaşadığı durumu görüyoruz. Gerici, dogmacı, biatçı, sosyal yardımların kendi sadakaları gibi yaratıcı AKP'den bahsediyoruz. Bu ülke bu günlere kolay gelmedi. Büyük önder o yüzden hep 'Akıl ve bilim' dedi. Bilime değer verin dedi. Temel insan hakları yok sayan, adaleti kendi kontrolünde olan bir yapıyla karşı karşıyayız. Yerelde birinciliği genel olarak hareket etmektedir. Hiçbir kimliğe, inanca, ekonomik açıdan bakmadan, kategorize etmeden, ötekileri önceleyerek yeni bir paradigmaya sahip olduğumuz şeklinde konuştu.

Tören konuşmaları ve çelenk sunumunun ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22