Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa'da Gastronomi Festivali öncesi turizm ve gastronomi konuşuluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Bursa Gastronomi Festivali kapsamında, Bursa Turizmi ve Gastronomi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen istişare toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Kültür Turizm il Müdürü Dr. Kamil Özer, GÜMTOB Başkanı Buğra Artıç, Bursa Rehberler Odası Başkanı Denizhan Sezgin, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan katıldı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Derdimiz ve heyecanımız var. Daha fazla bu konuları konuşup, daha fazla ifade etmemiz gerekiyor. Türkiye'nin yaşam kalitesi açısından en yüksek noktasında yer alan yeşil Bursamız, pek çok alanda eser barındırıyor. 

"SADECE FABRİKA BACALARININ TÜTTÜĞÜ BİR BURSA HAYAL ETMİYORUM"

İnsanlık tarihi açısından pek çok değeri barındıran İznik ilçemizde Unesco Dünya Mirası almak noktasında ilerliyor. Pek çok ülkede ki büyük fuarlar da yer aldık ve görüşmeler yaptık. 20 ülkede 50'den fazla fuara katıldık. Şehrimizi ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir şekilde tanımak için çalışıyoruz. 
Geçen sene düzenlediğimiz Bursa Gastronomi Festivali'ne hem Türkiye hem de yurtdışından pek çok kişi katıldı. 400 binin üzerinde kişi festivale akın etti. Yoğunluktan dolayı trafiğin kilitlenmesinden rahatsız olanlar oldu ancak genel anlamda mutluluk hakimdi. Bu organizasyon Bursa'nın organizasyonudur. 
Bursa bir sanayi şehridir. Ancak, bizim yaşadığımız şehir kadim bir şehir, tarih ve kültür şehridir. Bu değerleri bütün dünyaya tanıtmak her birimizin önemli bir sorumluluğudur. Sadece fabrika bacalarının tüttüğü bir Bursa'yı ben hayal etmiyorum. 
Turizm ve tarım ile alakalı ilerlemeniz gereken daha pek çok yol var. Tarımla alakalı çok güzel gelişmeler var. 2017 yılında Bursa'nın tarım ihracatı 170 milyon dolardı. Geçen yıl 569 milyon dolara yükseldi. 

Eksik ve aksakları konuşmaya kalkarsak, bir arpa boyu yol almamız mümkün değil. Bu konuda atmamız gereken çok önemli adımlar var. Tüm dünya zor bir süreçten geçiyor. 

"BURSA'NIN HER MAHALLESİNİN AYRI BİR HİKAYESİ VAR"

Japonya ziyaretim sayesinde fark ettim ki oralarda da benzer sorunlar konuşuluyor. Japon turistler Bursa'ya çok seviyor ve gün geçtikçe daha fazla turist geliyor. Yaşadığımız felaket ve olaylar kolay şeyler değildi. Mazeret adına söylemiyorum ancak hayat devam ediyor. Bizim çalışmak ve gayret etmekten başka çaremiz yok.

Japonya'da Kobe depreminin olduğu alanı inceledik. 1995 senesinde olan bir depremde 7 bin kişi hayatını kaybetmiş. Bizde 52 bin insanın kaybettiğini ifade ettim. Onlar da bizim yaşadığımız depremin büyük bir felaket olduğunu ifade etti.  160 dönümlük alanı etkileyen bir depremden bahsediyoruz. Biz de olan deprem felaketi 11 ili etkiledi. Yaşanan depremin yaralarını 15 yılda ancak sarabilmişler ve bu süreçte insanlar konteynırlar da kalmışlar. Teknolojiyi, turizmi geliştirmek adına canla başla çalışıyoruz. 

Her mahalle ve bölgemizin ayrı bir hikaye ve altyapısı var. Hepimizin bu işin içinde imzamızın olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Birileri ne zaman ki eleme yoluyla fuarlara katılmaya başlar, o zaman başarmaya yaklaştığımızı ifade etmiştim. Kalite standartlarını daha da yükseltmeniz gerekiyor. Bir gün geriye baktığımız da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görmüş olacağız. Bu zor coğrafya da, zor ekonomik süreç içerisinde daha fazla pay almanın çabasından olacağız. 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen'in konuşmalarından satır başları şöyle;

Geçen sene Bursa Gastronomi Festivali'ne katılmıştım. Gerçekten Bursa'da bir ilkti. Turizm sektörü, özellikle pandemi koşullarından en fazla bedel ödeyen sektör haline geldi. Tam atlattık derken, Rusya, Ukrayna Savaşı'nın olumsuzluklarını yaşıyoruz. 

"ULUDAĞ'I KORUYARAK GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Tüm yaşananlara baktığımız zaman en az zararla bu durumu atlattığımızı düşünüyorum. 2023'ün ilk altı ayında turizm gelirleri büyük bir oranda arttı. Ülke olarak önemli bir kazanım yolundayız. Bu toplantıyı ben çok önemsiyorum. Tüm paydaşlar buradalar. Dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz.

Turizm sektöründe senelerdir istediğimiz seviyede olmadığımızı hep dile getiriyoruz. Biz siyasiler olarak bu çerçeve de her zaman yanınız da olduğumuzu ifade etmek istiyorum. 
Uludağ'ın hak ettiği yere gelmesi için meclisimiz den bir yasa çıkarttık. Uludağ'ı koruyarak geliştirmek istiyoruz ve inşallah oradaki faydaları hep birlikte göreceğiz. Yetki karmaşasını ortadan kaldıracağız. Bunu yaparken de turizm sektöründen de yeterli desteği görmediğimizi de ifade etmek istiyorum. Daha konuyu anlamadan karşı çıkan insanlar olduğunu gördük. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. 

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Bursa, sanayisi büyüyen, istikrarlı büyümesi olan bir şehir. Turizm sanayinin gölgesinde kalmamalıdır. 'Sanayi varsa turizm olmaz' gibi bir algının içerisinde olmamamız gerekiyor.

"ULUDAĞ 12 AY KULLANILAN BİR BÖLGE OLMALIDIR"

 Kamu sektörünün yol açıcı faaliyet ve yatırımlar da bulunması gerekiyor. Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan çok geniş etkinlikler var  Uludağ'ın 12 ay kullanılan bir bölge olmasını istiyoruz. Uludağ Alan Başkanlığı sisteminin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bursa'nın gündemine turizmi yerleştirmeniz gerekiyor. 

Bursa, mevcut rakamların onlarca katı turisti ağırlayacak bir zenginliğe sahiptir ve bu toplantının da amacı budur. Geçen sene yoğun bir dönem geçirdik. Bunların en güzellerinden bir tanesi de Bursa Gastronomi Festivali'ydi. Kamu ve özel sektörün tamamının bu festivale destek vermesini bekliyoruz. Görüş ve önerisi olan herkesi dinlemek isteriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21