14 Şubat'ta kutlanan Dünya Öykü Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) etkinlik düzenledi. Ancak bu yıl öykü severler pandemi nedeniyle çevrimiçi etkinlikte buluştu.
Etkinlik yazar Nursel Aras'ın, 5 yazar tarafından kaleme alınan '2021 Dünya Öykü Günü Bildirisi'ni okuması ile başladı. Yazarlar Burçin Tetik, Eylem Ata Güleç, Gamze Arslan, Mevsim Yenice ve Şengül Can tarafından kaleme alınan bildiride, "Kadınlığı ya değersiz ya da kutsal olma ikiliğine hapsedenlere inat, yazma sürecimiz, kendi kişiliğimizi bulduğumuz, benliğimize ve varlığımıza sahip çıkabildiğimiz bir keşfe dönüşüyor. Ayrımcılığın, yok sayılmanın, baskı ve tacizlerin, yaşamımızın ve yazımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalkacağı bir dünyaya uyanmak için yazıyoruz " ifadeleri yer aldı.
Bildirinin okunmasının ardından bu yıl BUYAZ Öykü Onur Ödülü'ne değer görülen Müge İplikçi "Yazmak" üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Pelin Yılmaz ve yazar Aymen Akçay moderatörlük yaptı.
"Yazar olmak, dünyayla, yaşamla ve beyinle ile bir sıkıntının olması demektir" ifadesini kullanan İplikçi, öykülerinde hep şimdiki zamanı yazdığını anlattı.
Müge İplikçi, yazının kendisini yaşama bağladığın anlattı. Gençlerle çalışmanın kendisine her zaman heyecan verdiğini de söyleyen yazar Müge İplikçi, umut ve umutlu olmak üzerine de düşüncelerini paylaştı. İplikçi, " İnsan olarak umudu harekete geçirmemiz lazım. Dünyanın gidişatı yönünde hareket etmemiz lazım. O umudu içimizde tutmak, bizim yaşama olan borcumuz" diye konuştu.
BUYAZ Başkanı Süreyya Akçay, etkinlikte Öykü Onur Ödülü'ne değer görülen Müge İplikçi'yi kutladı.
Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala da çevrimiçi söyleşiye katılan Müge iplikçi'ye, yazarlara ve bütün öykü dostlarına katılımları için teşekkür ederek "Güzel ve mutlu günlerin geleceğini umuyoruz. Yoksa başka türlü yol alamayız. Öykü Günümüz kutlu olsun" dedi.