İki gün süren etkinliğin ilk günü çeşitli oturumlara sahne oldu. İlk olarak Skype Kurucusu ve Girişim Yatırımcısı Jonas Kjellberg, "Girişimcilik ve Kazanan Bir Satış Kültürü Yaratmak" konulu sunumunda Skype'in kuruluş öyküsüyle birlikte hayatından kesitler anlattı. Ardından InStyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader'in yaptığı "Gelecek: Sürdürülebilirlik" başlıklı panelde Görsel Sanatçı Deniz SağdıçSürdürülebilir Yaşam Bloggerı Gamze Biran Yenigün , H&M Avrupa Bölgesi Üretim Ofisleri Sürdürülebilirlik Müdürü Hülya Sevindik , Barrus Baş Tasarımcısı Neslişah Yılmaz deneyimlerini izleyicilerle paylaştılar. Daha Sonra Programın Moderatörü Fuat Sami ve Program Koordinatörü Ufuk Batum online ortamda girişimcileri jüri üyeleri ile buluşturdular.
İkinci gün ödül yağdı
Etkinliğin ikinci günü heyecanlı anlara sahne oldu. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin'in ve UHKİB Başkan Yardımcısı Şenol Şankaya'nın açılış konuşmasıyla başlayan programda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TİM Başkanı İsmail Gülle ve T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay dijital ortamda katılımcılara seslendiler.
Proje ile bir girişimcilik ekosistemi kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursa'nın tüm dinamikleri ile bir araya gelerek başlattıkları Techxtile Start-Up Challenge'de 10 aylık maratonun sonunda sadece dereceye girenlerin değil tüm katılımcıların kazandığını söyledi.
Kadın girişimcilerin başarısı
TechXtile Start-Up Challenge'ın Türkiye'nin en büyük tekstil girişimcilik programı olduğuna dikkat çeken UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Bu yıl pandemiye rağmen tam 174 proje başvurusu aldık. Geçtiğimiz yıl 104 olan başvuru sayımız yüzde 66 artışla adeta bir patlama yaşadı. Kadın girişimcileri teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez özel bir ödül koyduk. Bunun da etkisiyle Başvuran 174 projenin 64 tanesi kadın girişimcilerimizden geldi. Bunun sevincini yaşarken, birinciliği de bir kadın girişimcimizin kazanması yine bizi çok mutlu eden bir başka gelişme oldu" dedi.
UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, bu yılki başvurularda yaşadığımız pandeminin etkisinin fazlasıyla hissedildiğine işaret ederek, "11 adayımız, pandemiyle ilgili bir sorun ya da duruma çözüm üretmeyi amaçlayan proje sunarken, akıllı tekstillerde 10, sanal gerçeklik alanında 18, teknik tekstillerde 20, enerji verimliliğinde 5 ve ekonomide 1 başvuru aldık. Sürdürülebilirlik, yapay zekâ gibi alanlardan önemli sayıda proje sunuldu. Öte yandan 11 yılda 2.400'e yakın proje elimize ulaşırken, bunların yüzde 5'e yakınında ticarileşme aşamasına gelmesi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesidir" diye konuştu.