Yapılan işbirliği ile mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin ve etkinliğinin artırılmasının amaçlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “Öncelikle Bursa mesleki ve teknik eğitimine destek olan Bursa TESİAD’a teşekkür ediyorum. Bu işbirliği protokolü çerçevesinde hem nitelikli eleman yetiştirme noktasında, hem de gençlerimizin geleceğe hazırlanması kapsamında ortak çalışmalarımız olacak.” dedi.
Bursa’nın üretim, ihracat ve mesleki teknik eğitim konularında ülkemizin önde gelen şehirleri arasında olduğuna işaret eden Sabahattin Dülger, “Bursa, sanayisi ve sanayicisi ile adeta ülkemizin lokomotif kenti. Biz de kendimizi bu konuda şanslı görüyoruz. Sanayiden teknolojiye birçok sektörün ihtiyaç duyduğu ve ülkemizin geleceğine yön verecek kalifiye personel yetiştirmeyi hedefleyen mesleki ve teknik liselerimiz; gerek fiziksel koşulları ve altyapısı ile gerekse güçlü eğitimci kadrosuyla her geçen gün gelişme kaydediyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olarak gördüğünü ifade eden Bursa TESİAD Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Bu protokol, Bursa’da resmi mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının öğrenci ve öğretmenlerine yönelik çeşitli çalışmaları kapsıyor. Protokol çerçevesinde öğretmen ve öğrenciler için birçok eğitim, seminer, tanıtım, gezi, fuar, sergi, söyleşi gibi faaliyetler düzenlenecek. Burs desteğinin de yer aldığı protokol, makine, araç-gereç, donatım desteği ve atölye/laboratuvar kurulması gibi konuları da kapsıyor. Başta Sayın İl Müdürümüz Sabahattin Dülger olmak üzere protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa TESİAD arasında imzalanan işbirliği protokolü ile kaynakların ortak kullanımı, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin ve etkinliğinin artırılması amaçlanıyor. Protokol; eğitim ve öğretimi destekleyici yeni teknolojilere dayalı atölye/laboratuvarlar kurulması/donatılması; istihdam konusunda protokol kapsamındaki okullardan mezun olan öğrencilere öncelik tanınması; öğrencilere burs ve gerçek üretim ortamlarında staj imkânı; öğretmenler için çeşitli kurs ve seminerler düzenlenmesi; öğretmen ve öğrencilere yönelik işletme gezileri, çeşitli tanıtım faaliyetleri, mesleki eğitimler, yurt içi ve yurt dışı fuar ziyaretleri, deneyim paylaşımı, kariyer günleri, sergi ve festival imkânlarının sağlanması; Bursa TESİAD üyesi işletmelerde çalışan personelin Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması ve Denklik Yönergesi kapsamında başvuruları alınarak kalfalık/ustalık belgesi sahibi olmalarının sağlanması gibi konuları kapsıyor.