Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa'nın Karadeniz'i Bayırköy'de fındık hasadı başladı! Bu yılki beklenen üretim miktarı 40 ton

Her ne kadar Bursa'da zeytin, elma, şeftali gibi meyveler başlıca tarım ürünleri olarak gösterilsede Türkiye'de en çok Karadeniz bölgesinde üretilen fındığın Bursa'da ki üretimi rakamlara bakılırsa önemli bir yere sahip.

Bursa'da en çok İnegöl, Mustafakemalpaşa ilçelerinde üretim yapılan fındık, Orhangazi ilçesinde ise sadece Bayırköy mahallesinde bulunuyor.

Bulunduğu konum itibariyle bir Karadeniz Köyünü andıran Bayırköy mahallesinin en büyük tarımsal geçim kaynağı olan ve üretim kapasitesi anlamında Bursa'da 9.sırada yer alan fındık, bu mahallede yaklaşık 170 dekar araziyi kaplarken, geçtiğimiz hafta itibariyle başlanan hasat devam ediyor.

Bayırköy mahallesinde fındık hasadı yapan çiftçileri ise bugün Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, belediye başkanı Bekir Aydın, İlçe Jandarma komutanı Selim Kurtoğlu ve İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar ziyaret etti.

Mahalle meydanında muhtar ve vatandaşlar tarafından karşılanan protoköl burada bir süre mahalle halkı ile sohbet ettikten sonra, bir çiftçiye ait bahçeye giderek fındık hasadına katıldı.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Zafer Karahmetoğlu ve Belediye Başkanı Bekir Aydın ortak bir dille, Orhangazi'de başlayan fındık hasadı için tüm üreticilere hayırlı bir hasat sezonu dilerken, bölgedeki fındık üretiminin önemine dikkat çekerek, özellikle üretimin artması için gerekli olan sulama göletinin üreticilerin talebi üzerine Bayırköy mahallesine kazandırılması için gerekli adımların atılacağını ifade ettiler.

Bayırköy mahallesine sulama göletinin kazandırılması ile üretimin iki katılan çıkartılması hedeflenirken, alınan bilgilere göre gölet projesinin DSİ tarafından yatırım programına alındığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22