Edinilen bilgiye göre, Cuma günü hastaneye kaldırılan Halil Satık, yoğun bakıma alınmıştı. Halil Satık bu sabah (9 Kasım) tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Halil Satık, bugün Demirtaş kabristanlığında yakınları ve sevenleri tarafından defnedildi.
O BİR DAVA ADAMIYDI
Demirtaş belediyesini kazandığı 1989 yılında beldenin ismini bütün dünyaya duyurmayı başarmıştı. Demirtaş barajı yakınında kurulan çim kayağı tesisleri ile dünya şampiyonları yarışmıştı.
ALKOL SATIŞINA İZİN VERMEDİ
Belediyeyi kazandıktan sonra, belediye sınırları içinde alkol satışını yasaklamış ve hiçbir alkol bayisinin açılmasına izin vermemişti. 1994 seçimlerinden sonra belediye Doğru Yol partisine geçtiği halde alkol satışı ve izni yapılmamıştı.
O bir dava adamı olarak mücadelesini yaptı. Milli Görüşün sevilen abisi dava eri olarak Rabbine kavuştu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.