Bursa Oto Tamirciler Odası, mesleki eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Oda Yönetimi, son olarak Central Otel’de düzenlediği seminerle üyelerini ‘Esnafın sigorta şirketleri ile ilişkileri ve sorunların çözüm yolları’ hakkında bilgilendirdi. Avukat Abdülgani Değirmenci ve Sigorta Eksperi Hakan Çine tarafından verilen konferansa Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu, Federasyon Genel Başkan Vekili Necdet Heppekcan, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, öğretim üyeleri, çeşitli odaların yöneticileri ve üyeler katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Bursa Oto Tamirciler Odası Başkanı Mustafa Geç, göreve geldikleri ilk günden bu yana üyelerine ve esnafa katkı koyabilmenin çalışmalarını yürüttüklerini vurguladı. Başkan Mustafa Geç, esnafıngeleceğe daha sağlam adımlarla yürüyebilmesinin yolunun mesleki eğitimden geçtiğinin altını çizerek, ‘Bu mücadelemizde bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.
Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu ise konuşmasında Türkiye’de 3004 mesleki odanın ve 81 ile 82 mesleki birliğin hizmet verdiğini belirtti. Türkiye çapında 13 tane federasyonun bulunduğunu anlatan Saraçoğlu, “Federasyonumuza bağlı 277 meslek odamız ve toplamda 151.328 üyemiz var. Türkiye genelinde en ağırlıklı ve üyelerimiz sanatkârlardan oluştuğu için en özellikli federasyonuz. Aynı zamanda en fazla katma değer üreten üyeler bizim federasyonumuza bağlı olarak hizmet veriyor.
SARAÇOĞLU’DAN TEŞVİK MÜJDESİ
Federasyonlarına bağlı odaların bakanlıklar düzeyindeki sorunlarının takipçisi olarak çözüme kavuşturduklarını belirten Saraçoğlu, Bu çalışmalarımızdan birini de İnşallah önümüzdeki haftalarda çözüme kavuşturuyoruz. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun eğitimlerinin ardından verdiği belgeleri alabilmesi için ödenen parayı devlet belgeyi kazanması halinde esnafımıza iade ediyor. 31Aralık 2019’a süreceği duyurulan bu teşviğin uzatılması için gerekli müracaatları yaptık. İnşallah Bakanlar Kurulu’ndan geçirildiğinde gerekli açıklamaları yapacağız. Bu işin önümüzdeki haftalar içerisinde çözüme kavuşturulacağı inancındayım. Bizim talebimiz teşviğin 2023 yılına kadar uzatılmasıydı. İnşallah çabalarımız sonuç bulacak ve bu teşvikten çok daha fazla esnafımız faydalanacak” şeklinde konuştu.
‘NE İŞ OLSA YAPARIM’ DÖNEMİ BİTTİ!
Son olarak davetlilere seslenen Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise şunları söyledi:
“Okulumuz, üniversite ve sanayi işbirliğinin yaşayan bir örneği. Bünyemizdeki programların bazıları Türkiye’de enyüksek puanla öğrenci alan programlar. Üniversitemizin de yüz akı olacak seviyede bir okuluz. Üretimde katma değerin ve eğitimin öneminin farkında olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yurtdışındaki uygulamalara ve dünyadaki gelişmelere baktığımızda bu önem bir kez daha kendini gösteriyor. Artık ‘Ne iş olsa yaparım.’ dönemi bitti. Dönem elimizdeki işi en iyi şekilde yapma dönemi. Bunun içinde mesleki eğitim olmazsa olmaz durumda. Biz bu konuda tüm esnaf ve sanayicilerimizin her zaman yanında olacağız. Buprogramda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”