Z kuşağının iş hayatına katılmasıyla birlikte günümüzde dört kuşak bir arada çalışmaya başladı. Bu durum, iş hayatından beklentileri arasında ciddi farklılıklar bulunan kuşakların birbirleriyle uyum içinde çalışmalarını sağlamayı, şirketlerin önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Öğrenmeye açık olma anlayışını ve bilgi paylaşımını şirket kültürüne entegre eden Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding, bu kapsamda geçen yıl yeni nesil çalışanlar ile yöneticileri buluşturan tersine mentorluk programı ‘Bir Nevi’yi başlatmıştı. 2015-2018 yılları arasında Coşkunöz ailesine katılan 30 yaş ve altı beyaz yaka çalışanların üst düzey yöneticilere mentorluk verdiği programın ilk dönemi, 21 Ocak 2020 Salı günü, Podyum Sanat Mahal’de düzenlenen bir kapanış toplantısı ile son buldu.
Deneyimler ‘Serbest Sahne’de paylaşıldı
Tersine mentorluk programının ilk dönemine 31 genç mentor ile genel müdürler, genel müdür yardımcıları ve direktörlerden oluşan 15 menti katıldı. Programa dahil olanlar, bu süreçte yaşadıkları deneyimleri kapanış toplantısı etkinliğinin ‘Serbest Sahne’ bölümünde paylaştı. Genç çalışanlar, yöneticilerine danışmanlık yapmayı sıra dışı bir deneyim olarak tanımlarken deneyimli yöneticiler ise özellikle dijital dönüşüm ekseninde değişen dünyaya hızla adapte olan genç çalışanların donanımları ve enerjilerinin kendilerine önemli katkılar sağladığını vurguladı.
Kuşaklar arası sinerji arttı
Etkinliğin ikinci bölümünde, Nilsen Özbarlas ve Deniz Kanat’ın moderatörlüğünde bir çalıştay düzenlendi. Dokuz aylık sürecin hep birlikte değerlendirildiği bölümde, deneyimlerin eş zamanlı paylaşılmasının kuşaklar arasındakisinerjiyi artırdığına dikkat çekildi.
A. Erdem Acay: Bir Nevi’de harika şeyler olmaya devam edecek!
Programın son bölümünde ise kapanış konuşmaları gerçekleştirildi. ‘Bir Nevi’ tersine mentorluk programının ilk dönemini değerlendiren Coşkunöz Holding CEO’su A. Erdem Acay, “Coşkunöz Holding olarak odağımıza her zaman insanı alıyor, başarılı sonuçların ancak mutlu çalışanlar ile elde edilebileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda çalışma arkadaşlarımızın kendilerini rahatça ifade ettikleri, keyifli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratmaya büyük önem veriyoruz. Bu ortamı yaratmada en önemli etkenlerden biri de çalışanlarımızın kendi aralarında doğru ve sağlıklı bir iletişim kurmaları, birbirilerini besleyebilmeleri. Çünkü biliyoruz ve inanıyoruz ki, her şeyin başı iletişim. Asıl mesele, birbirimizi dinlemek ve anlamak. Diğer yandan günümüz dünyası artık çok hızlı ve bu hıza uyum sağlamak çok önemli. İşte biz detersine mentorluk programımızla yeniliklerin en iştahlı takipçileri olan gençler ile deneyimleriyle fark yaratan yöneticilerimizi bir araya getirdik ve çok başarılı sonuçlar aldık. Bu programı hayata geçiren İnsan Kaynakları bölümümüze teşekkür ediyorum, hepimize ilham verdiler. Yıl içinde başlatacağımız ikinci dönemde de tıpkı ilk dönem gibi harika şeyler olmaya devam edecek” dedi.
İşte Bir Nevi’nin ilk döneminde gündeme gelen 8 madde!
1- Yeni neslin tercih ettiği iş yapış modeli
2- Yeni neslin iş yerinin fiziksel/psikolojik ortamından beklentileri
3- İşveren markası oluşturma ve bunu sürdürme stratejileri
4- Dijital dönüşüm
5- Sürdürülebilirlik stratejileri
6- Yönetici ve çalışan arasındaki iletişimi/paylaşımı artırmak adına atılabilecek adımlar7- Şirkette iyileştirilmesi gerektiğidüşünülen yönler
8-2025'te dünyada ve sektörde yaşanacaklar ile gelişmelerinCoşkunöz Holding'e etkileri