Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle gerçekleştirdiğimiz işbirliği çerçevesinde, mesleki ve teknik eğitimde sektör beklentilerine uygun nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ilişkin sorunların çözümüne odaklanarak mevcut alanların durumu üzerinden öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamını önceliklendiriyoruz. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin işletme ortamında yapılmasını, üreterek ve kazanarak öğrenmelerini önemsiyoruz.
Derneğimiz ve derneğimize bağlı işletmeler, mesleki eğitim için gövdelerini taşın altına koymaya hazır vaziyetteler. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bu hedef doğrultusunda yolumuzu açması, bizlere güven veriyor. 2018’de, öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla başlattığımız ve şehrimize özel olan Robot Yarışması’nın bu yıl da gerçekleştirilmesi için girişimlerimizi başlatmış bulunmaktayız, hem bu organizasyonun hem de birlikte ‘fayda odağında’ gerçekleştireceğimiz tüm çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum.“ dedi.
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı’na nazik daveti için teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger “Kadim medeniyetimizin tekrar şahlanması ve ayağa kalkması için 2023 ve 2071 vizyonları bizler için ciddi önem arz etmektedir. Ülkemizin ekonomik anlamda önde olan ülkeler içinde yer alabilmesini sağlanmak için iki önemli alan var. Bunlar eğitim ve sanayi alanlarıdır. Gayemiz ortak, Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi eğitimle sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması hepimizin sorumluluğundadır. Staj çalışmalarının “nitelikli” hale getirilmesi, döner sermaye kapsamında bizzat öğrencilerimizin elleriyle yapılan üretimin desteklenmesi, mesleki eğitim-sanayi bağının kuvvetlenmesi, mesleki eğitimin doğrudan sektör ihtiyaçlarına yönelik planlanarak uygulanması açısından önceliklendirdiğimiz başlıklardır. Aynı şekilde öğrencilerimizin son sınıfa gelmeden, işletme ortamında, bizzat ‘işin ustaları’ ile tanışarak mesleki eğitimlerini sürdürmeleri de çok çok mühim. Şu an bu modelin başarılı bir uygulamasını gerçekleştiriyoruz ve işbirliği yaptığımız birçok işletme ve çatı kuruluştan bu yönde talepler alıyoruz. Aynı uygulamayı birlikte de hayata geçirmemizin, mesleki eğitim açısından ciddi bir sinerji oluşturacağına inanıyorum. Sizlerin çabaları ve özverisiyle sarf edilen bunca emeğin karşılıksız kalmayacağı, bu hedef doğrultusunda koyulacak her tuğlanın Türkiye’nin geleceğinin inşasına kıymetli katkılar sağlayacağına şüphemiz bulunmamaktadır. Birlikte yapacağımız çalışmaların şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlar getireceğine inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.