Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

EKOLOJİK TEKSTİLLER, SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERECEK

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteği ile yürütülen Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamındaki Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlığı sürecinde katılımcı firmaları ziyaret ederek bilgilendirme yaptı. İşletmelere yaklaşık 8 ay sürecek faaliyet süreci, sıfır karbon hedefiyle oluşturulması gereken hesaplamalar ve raporlamalar hakkında bilgiler verildi.

ÇEVRECİ ÜRÜNLER, GÜNDEMİN İLK SIRASINDA

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi ile bilinçlenen firmaların önemli kazanımlar elde edeceğini belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Bursa’nın geleneksel sektörü tekstil, ekolojik dönüşüme odaklanmış durumda. Pek çok firma yatırım gündeminin ilk sıralarına sürdürülebilir üretim, yenilenebilir enerji ve çevreci ürünleri koydu. Katma değeri yüksek üretim yapabildiğimiz tekstil sektöründe, dönüşümü ne kadar çabuk ve sağlıklı gerçekleştirirsek başarımız ve kazanımlarımız o kadar fazla olacak. Proje kapsamında, karbon emisyonlarını azaltmak için Kurumsal Karbon Ayakizi Danışmanlık sürecimizi başlattık. UR-GE projesinin amaçları ve sıfır karbon hedefine daha çabuk ulaşmamız için firmalarımıza izlemeleri gereken yolu iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun için verdiğimiz danışmanlığın meyvelerini, elde edilen başarılarla toplayacağız. İnanıyorum ki proje kapsamında bilinçlenen firmalarımız, dönüşümde öncü olarak tekstil sektörünün geleceğine yön verecek. Ziyaretlerle firmalarımızla kurduğumuz bağlantıları güçlendirerek faaliyet sürecimize olumlu katkılar sağladık” dedi.

KARBON AYAKİZİ DANIŞMANLIK SÜRECİ ÇOK DOĞRU ZAMANDA ATILMIŞ BİR ADIMDIR 

Semtrio Danışmanlık’ın Sürdürülebilirlik Direktörü Bekir Çetin, “Türkiye’nin Paris Anlaşması’nı onaylaması ve Kasım ayı ortasında Glasgow’da gerçekleşen COP 26’nın sona ermesi ile iklim değişikliği konusundaki farkındalık tüm ülke ve tüm sektörlerde olduğu gibi Türkiye tekstil endütrisinde de artmaya başladı. Bu bağlamda Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamında başlatılan Karbon Ayakizi Danışmanlık süreci katılımcı firmaları bilgilendirmek için çok doğru zamanda atılmış bir adımdır. Özellikle Türkiye’nin 2053 yılı net sıfır emisyon hedefine ulaşmasında, firma bazlı hedeflerin katkısı büyük olacak” dedi. 

Yapılan saha ziyaretleri sırasında firmaların üretim aşamalarını yakından inceleyen Bekir Çetin, firma yöneticileri ile potansiyel karbon azalımı konusunda stratejik görüşmeler gerçekleştirdi. Çetin, “Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için karbon azalımının gerçekleştirileceği tarihler önem arz etmektedir. Firmaların bireysel olarak karbon azalımı gerçekleştirmelerinin ilk adımı, firmalara yol haritası çıkarabileceğimiz ilk aşama olan karbon ayakizi hesaplamalarının yapılmasıdır. UR-GE Projesi ile firmalar karbon ayakizlerini ISO 14064-1:2018 versiyonuna göre hesaplayıp ileriki yıllarda da bu rakamları takip edebilecekler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21