Toplantıya; İl Millî Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şubesinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Metin Sezer ile Strateji ve Geliştirme Şubesinden Sorumlu Şube Müdürü Bülent Altıntaş, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak, Proje Koordinatörü Hüseyin Şahin, Bursa'daki 18 meslek lisesinin bilişim teknolojileri alanından öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş şunları söyledi: "Bursa çok özel bir şehir. Tarihi boyunca üretim noktasında daima bir üs olmuş. Dünyaya örnek oluşturacak üretime yönelik modeller ortaya çıkartmış. Kodlama ile birlikte dijitali örtüştürüyoruz. Temel yetkinlikler anlamında da üretim ile kodlama ve dijitalin iç içe olması ve yapılandırılması lazım. Stantlarımızda bunların örneklerini görüyoruz. BEBKA'nın destekleri ile oluşturduğumuz bu inovasyon merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, BEBKA Genel Sekreterimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
"BEBKA'nın vizyonu, gençliğin istihdamı ve gençlerimizin proje üretmesi." diyerek sözlerine başlayan BEBKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Zeki Durak: "Biz ara eleman değil, aranan eleman terminolojisini kullanıyoruz. Bursamızda ve bölgemizde yetişen tüm öğrencilerimiz, çok önemli işyerlerinde ve çok önemli kurumlarımızda iş buluyorlar. Nasıl daha güçlü bir mesleki eğitim, nasıl daha eğitimli bir gençlik yetiştirebiliriz ve buna nasıl katkı sağlayabiliriz diye çalışmalarımız devam edecek. Birlikte daha çok projeler geliştireceğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.
Proje Koordinatörü Hüseyin Şahin ise "Günümüzde dijitalleşme artık her zaman ön planda. Biz de yeni dönemde bilişim alanındaki öğrenciler başta gelmek üzere diğer lise ve ortaokul öğrencilerimizin, özellikle sosyal medya kullanımlarının çok fazla arttığını gözlemledik. İhtiyaç analizi ve değerlendirmeler sonucunda bu sürenin ciddi saatlere vardığını düşündük. Gençlerimize daha farklı alanlarda örneğin yazılım, kodlama, dijitalleşme, tasarım ve grafik alanlarına meraklı gençlerimiz için bu alanlarda bir sosyal medya hazırlayalım istedik. Projenin fikri aslında buradan çıktı. Sosyal medyada neler yapabiliyorsanız bu platformda da yapabiliyorsunuz. Farklı ülkelerden farklı insanlarla bir araya gelip onlara ilham verebilir, onlardan ilham alabilir, kültürel iletişim kurabilir, birlikte yazılım projeleri geliştirebilirsiniz. Proje sayesinde öğrencilerimiz problem çözme ve analitik düşünme becerileri kazanıyor. Çok kültürlü ortamlarda kendini ifade etme becerileri kazanıyor." dedi.
"Code is Loading Projesi" farklı ülkelerden kodlama ve yazılıma ilgi duyan öğrenci ve her yaştan kullanıcıların bir araya geldiği, farklı kodlama dillerinin eğitimlerinin verildiği videolar, eğitim dokümanları, e-öğrenme araçları ve belirli dönemlerde yapılacak webinarların yer aldığı açık kaynaklı, karşılıklı etkileşime dayalı, ücretsiz ve kolay erişilebilir yenilikçi bir kodlama platformu olarak hizmet sunuyor.
Program süresince 7 meslek lisesinin bilişim alanı öğrencileri, kendileri için tahsis edilen stantlarda projelerini sergiledi.