Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ  BAŞKANI SERKAN DURMUŞ’TAN AŞI ÇAĞRISI

Pandeminin etkilerinin emek yoğun sektörlerde daha fazla hissedildiğini kaydeden Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, “Gıda üretiminin kesintiye uğramaması ve artarak sürdürülmesi, emek yoğun bir alanda olan gıda sektörü çalışanlarının sağlığının korunmasına bağlıdır” dedi.

‘VAKA TABLOSU ÜRKÜTÜCÜ”

Pandeminin ilk zamanlarında yaşanan belirsizliğin, bilimin ışığında gösterilen çabaların sonucunda özellikle de aşının uygulanmaya başlanması ile umuda dönüştüğünü belirten Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, “Son dönemde artan Covid-19 vakaları nedeniyle pandeminin başından itibaren halkın sağlıklı ve güvenilir gıda ihtiyacını karşılamak için özveri ile çalışılan gıda sektörüne aşı uygulanması beklentisinin en üst seviyeye çıktığı gözlemleniyor. Bu haklı talebin doğru olduğunu düşünüyorum. Biz, gıdanın temel bir insan hakkı olduğunu ve bu yönüyle salt ticari bir meta olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederken, toplumda büyük bir gereksinimi karşılayan ve stratejik öneme sahip olan tarım ve gıda sektörünün hak ettiği değeri görmesi gerektiğini savunuyoruz. 22 Nisan itibariyle ülkemizde toplam aşılama sayısı 21 milyona, Bursa özelinde ise 770 bine yaklaşmış durumda. Aşılamaya karşın vaka artışı çok vahim boyutlarda. 4,5 milyona yakın vaka, 37 bine yakın vefat sayısı gerçekten ürkütücü. Tablo giderek kötüleştiği için aşılamanın hızlandırılması elzem” diye konuştu.

‘EMEK YOĞUN BİR SEKTÖRDEYİZ’

Pandemide sağlıklı gıdaya ve temiz suya erişmenin ne kadar önemli olduğunun her zamankinden daha fazla anlaşıldığını da dile getiren Serkan Durmuş, “Salgın sürecinde başta sağlık olmak üzere, ulaşım, gıda üretim ve dağıtımı işlerinin yaşamımızın sürdürülebilmesinde önemli işlevi bulunduğu görülmektedir. Pandemi boyunca üretimin durmadığı gıda sektöründe çalışanların ve binlerce gıda mühendisinin sokağa çıkma yasağında da çalışmaya devam ettiği göz ardı edilmemeli. Üretimden satışa kadar gıdanın her aşamasında ve resmi kontrollerde görev alan meslektaşlarımızın bu zorlu dönemi sağlıkla geçirebilmeleri, alınacak tedbirlerle mümkündür. Aşı uygulamalarında gıda üretim zincirinde yer alanlar, ikinci öncelikli gruplar arasında sayılmıştır. Ancak gıda üretiminin kesintiye uğramaması ve artarak sürdürülmesi, emek yoğun bir alan olan gıda sektörü çalışanlarının sağlığının korunmasına bağlıdır. Tarım ve gıda sektörünün, Covid ile savaşan halkımızın en önemli silahı olduğu unutulmamalıdır. Bu bilgiler ışığında toplumun en temel ihtiyacı olan gıdanın; üretim, sanayi, lojistik ve perakende aşamalarında çalışanların, pandemiye karşı korunması görevi aciliyeti ile yetkililerin önünde durmaktadır. Günümüz için bunun en önemli uygulaması ise gıda çalışanlarının Covid-19`a karşı bir an önce aşılanmasıdır. Gıda sektörü çalışanlarının aşılanması ve üretmeye devam etmesi, Covid-19 ile mücadeleye büyük güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22