Öne Çıkanlar Vaka sÜD Atletizm corona İhsaniye
banner13

GUHEM NASA İLE AYNI SAHNEDE

Türkiye’nin uzay ve havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi olan GUHEM, uzay konusunda uluslararası alanda düzenlenen en prestijli organizasyonlardan biri olan APSCO sempozyumunda ABD’den NASA, Birleşik Krallık’tan National Space Academy ve Çin’den Beijing Space Camp gibi önemli kurumlarla aynı sahnede yer aldı. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu “Popüler Kültürün Uzaydaki Tarihi ve Etkisi” temasıyla düzenlenen sempozyumunun ilk oturumuna konuşmacı olarak katıldı. GUHEM hakkında bilgiler veren Mirahmetoğlu, katılımcılara GUHEM’in vizyonu ve merkezdeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“DÜNYANIN EN İYİ 5 MERKEZİNDEN BİRİYİZ”

GUHEM’in 2014 yılında temelleri atılan bir proje olduğunu ifade eden GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, katılımcılarla merkezin içeriği hakkında detaylı bir sunum paylaştı. Halit Mirahmetoğlu, “GUHEM, 13 bin metrekare kapalı alanda kuruldu. Merkezimizde uzay ve havacılıkla ilgili eğitim amaçlı 154 interaktif düzenek yer alıyor. Merkezimizin ilk katında havacılık sergisi bulunuyor. Bu katta havacılık üzerine eğitim almış bilim iletişimcilerimiz anlatımlar gerçekleştiriyorlar. "Uzay Katı" olarak adlandırılan ikinci katta ise astronomi alanında uzman bilim iletişimcilerimiz ziyaretçilerimize atmosfer olayları, güneş sistemi, gezegenler ve galaksilere ilişkin bilgiler sunuyorlar. GUHEM Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise en iyi 5 merkezinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

“TUA VE TÜBİTAK İLE YAKIN İLİŞKİLER İÇERİSİNDEYİZ”

Konuşmasında Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndan da bahseden GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, bu kapsamda Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve TÜBİTAK ile yakın ilişkiler kurduklarını dile getirdi. GUHEM’in özellikle Milli Uzay Programı’nda yer alan uzay farkındalığı ve insan kaynağının geliştirilmesi amacına hizmet ettiğini belirten Mirahmetoğlu, “GUHEM gelecek nesillerimize uzay, havacılık ve teknoloji konularında bilgiler aktararak çocuklarımıza ilham vermeyi hedefliyor. Merkezimizde özellikle çocuklarımızın uzay konusunda farkındalığını artırarak ilerde bu alanda meslekler seçmesini amaçlıyoruz. Böylece ülkemizin uzay çalışmaları konusunda başarılı işlere imza atacağına eminiz. TÜBİTAK’ın Bilim Toplum alanındaki desteklerinin sonucu olarak meydana getirilen merkezimiz ve diğer illerde kurulan bilim merkezleri aracılığıyla bilimin geniş kitlelere anlatılmasının önü açıldı. Sizleri de merkezimizde ağırlayarak bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

APSCO Dış İlişkiler ve Hukuk İşleri Genel Direktörü Aisha Jagirani moderatörlüğünde düzenlenen panelde Halit Mirahmetoğlu’nun yanı sıra APSCO Genel Sekreteri Ferhat Fikri Özeren, NASA Bilim Program Yöneticisi Adriana Ocampo Uria, National Space Academy Yöneticisi Prof. Dr. Anu Ojha Obe, Beijing Space Camp Genel Müdürü Wang Wenhua da konuşmacı olarak yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22