Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası” ile “Gürsu’da Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Geliştirilmesi” konulu projeler hibe hakkı kazandı.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuz’un sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için çalışıyoruz. Bu konuda önemli projeleri hayata geçirdik ve yeni projelerle de kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bunun yanında yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırladığımız projeyle de doğanın korunmasını sağlıyoruz. Gürsumuz’un gelişimi için hazırladığımız proje çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.
79 bin 550 euro’luk toplam bütçeye sahip olan “Gençlik - Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage)” Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalarla Gürsu’nun 2021’de kültür başkenti olması hedefleniyor. Polonya, Bulgaristan ve İtalya ortaklığında uygulaması yapılacak olan proje ile kültürel mirasın korunması ve gençlerin bu konuda farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.
“Gürsu’da Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Geliştirilmesi (Enewable Energy Sources as a chance for development for the Rural areas)” konulu proje ise, Erasmus Mesleki Eğitim programları alanında, 2018 yılı içerisinde sunulan 199 proje arasından seçilen 13 projeden biri olarak hibe hakkı kazandı. 190 bin TL bütçesi bulunan ve tamamı Gürsu Belediyesi tarafından kullanılacak olan hibe proje kapsamında, kırsal bölgelerde yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yapılacak.
Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil "Yaptığımız bu tür projelerle belediyemizin kurumsal kapasitesinin gelişmesini, kültürel mirasımızın korunmasını, Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan kırsal bölgelerimizin kalkındırılmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.