Öne Çıkanlar İhsaniye BURSASPOR BTSO corona Şirket
banner13

Kalp Hastalıkları Riski için Homosistein Testi Yaptırın

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Biyokimya Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Var, kandaki yüksek homosistein düzeylerinin, kalp hastalıklarında, bunama ve değişme için bir risk faktörüne dikkat çekti.

Ahmet Var, "Homosistein testi kandaki homosistein damarla yapılan basit, ancak önemli bilgiler veren bir kan testidir. Yüksek homosistein krizsal yapılara zarar veren damar içinde tıkayıcı plaklara neden olur. Bu nedenle homosistein kalp hastalıkları, bunama ve harcanması için bir risk faktörüdür. Homosistein bir amino asittir ve verende bunu yapmak için, yoluyla alınamaz . Yolakların doğru bir şekilde çalışması yardımcı olur.Yanlış beslenmeyle B grubu vitaminlerinde azalma ve bazı genetik hastalıkların homosistein tedavisine neden olur.Homosisteinlerin doktorlara karşı korunmada risk değerlendirmesinde, kişinin B6, B12 ve Folik Asit vitamin eksikliklerini göstermesinde ve bunların durdurulmasında yol gösterir” diye konuştu.

BESLENME ALIŞKANLIKLARI DA ETKİLİYOR

Ahmet Var şöyle devam etti: "Kalp hastalıkları riskiz yüksekse ve B vitaminleri belirtileriniz varsa homosistein testi yaptırabilirsiniz. B vitamini eksikliğinin en yaygın belirtileri başlayabilme, yorgunluk, kas zayıflığı, ayaklarda, kollarda ve ellerde sinirlenme, hafıza, sinirlilik ve unutkanlık olarak mevcut olan beslenme oranları, folatın olan meyve vein yükseknin, daha düşük ve kalp hastalıklarıyla birlikte destek almak tek başına kalp hastalığı riskini azaltmaz. Sağlıklı beslenme, egzersiz, sigarayı bırakma gibi yaşam tarzı değişiklikleri de kalp sağlığı açısından olumlu yönlerdedir”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21