Öne Çıkanlar Huzurevi Ziyaret ÇEVKO Uzakdoğu Nilüferde bisiklet kullanımı daha da artacak
banner13

NECMİ İNCE YAZDI: ''ERKAN AYDIN İLE OSMANGAZİ GÜLÜMSEMEYE BAŞLADI!''

ERKAN AYDIN İLE OSMANGAZ İ GÜLÜMSEMEYE BAŞLADI

Yerel seçimlerde CHP’nin Bursa’da ki sürpriz yaptığı ilçelerden biriside Osmangazi oldu.

Aslında Osmangazi İlçesini alan Bursa Büyükşehir’i de kazanmış oluyor.

Malum Osmangazi İlçesinin nüfusunun 1 Milyon olması ve seçmen sayısınından dolayı seçimin kaderini belirlenmesinde çok etkin oluyor.

Ama hiç şüphe yok ki 2024’de ki yerel seçimlerde en etkili konulardan biriside Bursa’daki adayların tercihi oldu!.

Ak Parti’de tabiki Osmangazi’deki değişim sesine kulak vermediği için mevcut Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı tekrar aday gösterdiği için seçimin kaybetmesinde etkili faktörlerden birisi oldu.

Mesela o dönem dağ yöresinin sevilen ve başarılı siyasetçisi Ali Yılmaz’ın Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak gösterilseydi belki bu seçimin kaderi farklı olabilirdi.

Unutmadan Ak Parti Osmangazi Belediyesini seçimlerini kaybetmesinde en önemli konulardan birisi de Ak Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başarısız ve halktan kapuk olan kibir abidesi olarak her yerde gezen Alinur Aktaş’ın olduğunu hatırlatalım.

DAĞ BÖLGESİNİN SESİ ERKAN AYDIN FARKI

CHP Osmangazi Belediyesi Başkan Adayı olarak geçen dönemde Aday olarak gösterilen eski Milletvekili Erkan Aydın yine aday gösterdi.

Kendisi bir dönem DAĞDER ‘in Yönetim Kurulu Başkanı olması ve Bursa’nın sıkıntılarını ve sorunlarını yakından biliyordu.

Hatta Erkan Aydın CHP Bursa Milletvekilliği döneminde TBMM’de meclis kürsüsünde Bursa’nın sıkıntılarını ve sorunlarını gündeme getirmişti.

İşte bu çalışmaları meyvesini verdi ve bu dönem Bursa’lı dağ kökenli seçmenler başta olmak üzere tüm vatandaşların desteği ile tarihi farkla yerel seçimi kazanarak Osmangazi Belediyesi’nin yeni Başkanı Erkan Aydın seçilmiş oldu.

İşte 31 Mart 2024 Osmangazi İlçesinde ki seçim sonuçlarında fark görülmektedir.

CHP

227.876

%46.36

AK PARTİ

185.838

%37.80

OSMANGAZİ’DEKİ VATANDAŞLAR GÜLÜMSEMEYE BAŞLADI

Bursa’da 22 yıl aradan sonra özellikle Bursa’da seçimi kazanan CHP’li Belediye Başkanlarının ne yapacakları merak konusuydu.

Sosyal yardımlar ve hizmetlerde aksaklıklar olacak mı noktasında da endişeler vardı.

Hatta yeni yönetim özellikle Osmangazi Belediyesi’nde siyasi partizanlık yaparak işten çıkartmalar olacak mı diye merak ediyordu.

Ama beklenenin tam aksine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın başta Belediye Başkan Yardımcılarını atayarak ekibini kurdu.

Bu arada Başkan Yardımcıların’dan Av. Sefa Yılmaz, Mutlu Esendemir ve Osmangazi Belediye Kulübü Başkanı Fatih Karayılan’ın çalışmaları ve sorunları hemen müdahale ederek çözmelerinden dolayı hem Belediyede personeli hemde vatandaşlardan olumlu haberler geldi.

Bu atamalar sonrasında Başkan Aydın sadece bazı müdürlüklerde de yer değişikliği ile kimseyi işten çıkarmayarak hemen sahaya indi.

Bu kapsamda seçimler 3 ay geçmesine rağmen hemen temel atma programınıda yaptı.

Onlardan ilki Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmeye başladı. Başkan Aydın, mazbatayı aldığının 48’inci gününde ilk yatırımı olan spor lokali temelini attı.

Bu açılış sonrasında sahaya inen Başkan Aydın durmayarak seçim vaatlerinde bulunduğu anaokulu ile ilgili herkese göstererek ikinci temel atma programını Hamitler Mahallesi’nde inşa edilecek olan ilk kreşin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Hamitler’deki bu temel artma programında hayırsever vatandaşın vefat eden kızının isminin yaşatılacağı Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi olarak bu bina yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceği söylendi.

HALK LOKANTASI OSMANGAZİ’YE YAKIŞTI

Dedik ya Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın sahaya hızlı indi ve açılışlar ve temel atmalarla devam ediyor.

İşte bu kapsamda bugünde bizlerinde davetli olarak katıldığımız Osmangazi Kent Lokantası açıldı.

Öncelikle emeği geçen başta Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz.

Bu açılış programında bizlerde verilen bu yemeği Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Sefa Yılmaz ile birlikte olma fırsatı bularak tatmış olduk.

Öncelikle Başkan Yardımcısı Yılmaz’a kendisine Yunuseli Basın sitesinin yanındaki boş arsadaki otların temizlenmesi için yaptığım rica sonrası sorunun hemen çözülmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Bu arada Osmangazi Kent Lokantası ile günde 1bin kişiye yemek verileceği ve 80tl ücret alınacağı açıklanmıştı.

Bende yemeği tatmış birisi olarak bu ekonomik krizde bu imkânların sunulması dar gelirli vatandaşlarımızın için büyük bir fırsat odluğunu düşünüyorum.

Bu arada unutmadan bu programda bizlere yardımcı olan Osmangazi Belediyesi Basın Müdürlüğü’ne ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

İşte CHP’li Bursa’daki Belediyelerinde en erken ve en önde olarak sahaya inen siyasetçi olarak Osmangazi Belediye Başkanı olarak Erkan Aydın olduğunu iletelim.

Ne diyelim?

Hayırlı olsun…

Darısı diğer Belediye Başkanlarına...

Selam ve dua ile.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22