Yapılacak soruşturma sonucunda herhangi bir ihmal söz konusu ise gerekli yaptırımlar idaremiz tarafından uygulanacaktır. Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü nezdinde sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 12/05/2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Hayvanları Koruma Kurulu kararları doğrultusunda yürütmektedir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar ilçe belediyelerince; sokak hayvanlarının kısırlaştırma, tedavi ve çeşitli nedenlerle (trafik kazası, hastalık, zehirlenme, ölü bulma, saldırı gibi) tedavi ve diğer rehabilite iş ve işlemleri için Müdürlüğümüze bağlı sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimiz düzenli olarak sokak hayvanları getirilmektedir. Tedavisi yapılanlar rehabilitasyon dönemlerinin sonucunda sağlıklı bir şekilde Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince alındıkları bölgelere tekrar bırakılmaktadır.
Belediyemiz Veterinerlik İşleri Müdürlüğünde, tedavi sırasında iyileşen hayvanlar olduğu kadar, hastalığı ilerlemiş hayvanlar barınağımızda gözetim altında tutularak tedavilerine devam edilmektedir. 15 kafes ve 30 hayvan kapasiteli sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimizde çalışan gerek sağlık personeli ve gerekse hayvan bakım personelleri, işlerini öncelikle hayvan sevgisi, sonrasında kamu hizmetinin gereği olarak severek yerine getiren personellerdir. Mesai mefhumu gözetmeden 7/24 çalışan ve pandemi süresi boyunca esnek çalışmaya geçmeden yoğun mesai harcayarak görevlerini yerine getirmektedir.
Son bir aylık dönemde imkanlar dahilinde 37 tedavi 13 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca periyodik olarak muhtelif yerlere can dostlarımız için mama ve su bırakılarak, aç kalmamaları için çalışmalar kesintisiz olarak devam etmektedir. Son iki hafta içinde ise Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüzün işbirliği anlaşması yaptığı yerde sahiplendirilen hayvanlarımız için kısırlaştırma işlemleri de gerçekleştirilmektedir. Hayvan severlerimizin bakımını üstlenmiş olduğu hayvanlarımız her hafta Çarşamba günleri ilgili personelimizin de refakatçiliğinde Bursa’ya götürülerek kısırlaştırma işlemleri yapılmaktadır. Bu süreçte ayrıca 6 köpek 9 kedi kısırlaştırılarak hayvan severlerimize tekrar teslim edilmiştir.
Görevimiz sokak hayvanlarını en iyi şekilde tedavi etmek, korumak, doğaya sağlıklı bir şekilde tekrar bırakmaktır. Ayrıca geçmiş dönemde yapılan mevcut barınağımızın yerine, yeni, daha modern bir barınak ve rehabilitasyon merkezi yapma konusunda girişimlerimizi devam ettirmekteyiz.
Belediyemizle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarda birimimize mesnetsizce atılan bu suçlamalar kabul edilemez. Yine de yapılacak idari soruşturma sonucunda bu suçlamalar ve ortaya atılan iddialarla ilgili ihmali, kusuru veya herhangi bir sorumluluğu bulunan personelimize tüm idari iş ve yaptırımların yapılacağının kamuoyu nezdinde bilinmesini saygıyla arz ederiz.