BTSO 15 Temmuz Şehitleri Prof. Dr. İlhan Varank Mesleki Eğitim Külliyesi’nde bulunan Prof. Dr. İlhan Varank Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Temel Eğitim-1 Şubesinden Sorumlu İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ömer Karaca, ilçe millî eğitim müdürlüklerinin şube müdürleri, ilkokulların müdürleri katıldı.
Öğretmenlik duygu ve gönül mesleğidir.
Son dönemlerde Dünyada yaşanan gelişmelerin gençleri ve çocukları etkilediğini vurgulayan Serkan Gür; “Öğretmenlik duygu ve gönül mesleğidir. Her çocuğu kendi çocuğumuz gibi kabul ediyoruz. Sevgi dolu bir davranışınızın, bir gülüşünüzün çocuğun hayatını değiştireceğine inanıyorum. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak çocuklarımız ve gençlerimiz bizlere emanet. Bugünün çocukları gelecekte çalışmaya, üretmeye ve yeni nesiller yetiştirmeye devam edecek. Bizler için en önemlisi çocuklarımızın sağlığı ve mutluğudur. Onları en iyi şekilde yetiştirmek de bizim sorumluluğumuzda.” dedi.
Aileler, çocukların eğitiminde önemli bir yapı taşı
“Aile Okulu Projesi” ile velilere yönelik eğitimlere de ağırlık verdiklerini belirten Serkan Gür, “Çocuklarımızın eğitiminde en önemli yapı taşlarından biri olan ailelerin ve devamında toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamak, aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi, millî ve manevi değerlerimizin aileler yoluyla çocuklarımıza aktarılması amaçlanıyor. Bu eğitimlerin hem çocuklarımıza hem de velilerimize katkısı olurken okul içi iletişim konusunda da önemli geri dönüşler bekliyoruz.” dedi.
Bursa’da temel eğitim alanında önemli projeler yürütüldüğünü belirten Gür, “Millî Eğitim Bakanlığımızca okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda önemli kazanımlar elde edildi.” dedi.
Köy yaşam merkezleri köylerin kalbi oluyor
Temel eğitime bağlı okulları için ilk kez okul bazlı bütçelemeye geçildiğini belirten Gür; “Bakanlığımızın hayata geçirdiği Köy Yaşam Merkezlerini ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüyoruz. Öğrencilerimizin ve köy halkının hizmetine sunulan köy yaşam merkezleri, adeta köylerimizin kalbi oldu.” dedi.
Genel görüş ve değerlendirmelerin belirtilmesinin ardından toplantı sona erdi.