banner13

Savaşlar, kan ve gözyaşı ve suikastlar. Hepsi dünya olarak, yakın zamanın içinde bulunduğu durumun neticesi. Peki şimdi ne olacak? Ortamda derin bir sessizlik hakim. Ukrayna, Rusya topraklarına giriyor ama Kremlin ses çıkarmıyor. İsrail katlettiği çocukların ardından Filistin’de yapılacak çocuk felci aşılarına, eli kirli askerleriyle destek olacağını söylüyor.  Ama sadece dünya kamuoyunda fazlasıyla kirlenen ellerini temizlemek içindi bu. Algı yeni dünyamızda her şeydir. İsrail Hristiyan camiasından bu kadar tepki alacağını tahmin edemedi. Bu zamanla bir çok bölgede İsrail’e hem itibar hem para kaybettirdi. İşler sandıklarından uzun sürdü HAMAS direndi. Gazze’den ki kan, bürokrasi olarak İsrail’i dünya kamuoyunda katil olarak görmeye yetti.  Üstüne üstün Lübnan’da Hizbullah elindeki haritalarda İsrail’e gözdağı verdi. Lojistik cephane den tutun İsrail’in birçok askeri noktalarının haritası Hizbullah’taydı. Herkes kartlarını daha dikkatli ve açık  oynuyor.  Bu süreç, hiç bir ülke için hata kabul etmiyor. Ukrayna’da büyük bir gerilimin tam merkezindedir. Nükleer silah sesleri her yerde duyuluyor.  Bu ülkemiz ve dünya için tam bir trajedi demektir. Dünya stoklarında barutun bittiği haberini aldım. Devletler bütçelerini silahlandırmaya harcıyor. Buda halkları kırılgan bir ekonomiye itiyor. 

Pentagon ve Lochkeed Martin,Raythoen,General dynamics vs. gibi silah şirketleri servetine servet katıyordu. Tehdit dünya olarak bir çok bölgede boy göstermektedir. Bu bile ABD’nin NATO ekseninde dünya üzerinde yapacaklarının devam edeceğini bize göstermektedir. Doların rezerv para olarak egemenliğini koruması için ABD yapılan tüm katliamlara göz yummaktadır. Silahla olan işbirliği ve bunun için British ülkelerinin hakimiyetine son verme hedeflerine karşın İsrail’e ticaret yollarını ve Akdeniz’deki karbon yataklarından büyük pay verme anlaşması sağladı.    

Türkiye Libya ile olan deniz MEB anlaşmasına  yakın zamanda Mısır ile de yapılıp Akdeniz’e dışarıdan müdahaleyi engelleyip, kanuni  haklarımızı korumaya çalışacağız. Akdeniz’deki devasa karbon yatakları okyanus ötesinden gelen ve Avrupa gemilerine kapatılıp bu kaynaklar bu bölgede kıyısı bulunan Ülkelerle paylaşılması için mücadele edilecektir. 

Not Türkiye’nin Filistin yani Gazze’den  yapılacak bir MEB deniz yetki alanı oluşturma ihtimali İsrail’in Akdeniz’deki oyunlarını bozabilirdi. Herkes kendini garantiye almak istiyor. Çıkarlar anlaşmalar yeni dünya düzeni adı altında şekilleniyor.   Kan ve gözyaşı kimin umurunda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22