Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Bursa Büyüdükçe Türkiye Büyümeye Devam Ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘İstişare Toplantısı’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluşturdu. Bakan Berat Albayrak, Bursa’nın ticaret ve sanayinin merkezinde yer alan bir kent olduğunu belirterek, “Bursa büyüdükçe Türkiye büyümeye devam ediyor” dedi.


BTSO, yeni dönemin ilk İstişare Toplantısını gerçekleştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun konuk olduğu toplantıya Bursa iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’nın ülkenin büyüme yolculuğuna büyük katkı sağladığını dile getirdi. Bursa iş dünyasına gösterdiği performans ve ekonomiye kattığı değerlerden dolayı teşekkür eden Hakan Çavuşoğlu, “Bursa, ticaret ve sanayi hayatındaki başarılarıyla ülkemizin lokomotif şehirlerden biridir. Bursa’nın bu başarı grafiğinin artarak devam edeceğine inanıyor, ülke ekonomisine katkı sunan her bir iş insanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


BURSA BÜYÜDÜKÇE TÜRKİYE’DE BÜYÜYOR


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bursa’nın ticaret ve sanayinin merkezi bir kent olduğunu söyledi. Bursa’nın ihracatta başarılara ve rekorlara imza attığını kaydeden Albayrak, “Bursa büyüdükçe Türkiye de büyüyor. 24 Haziran’dan sonra yeni bir sisteme yol alıyoruz. Daha hızlı karar mekanizmalarının hayata geçtiği, daha aktif siyasetle ve icranın harekete geçtiği bir döneme geçiyoruz” diye konuştu.


“DÜNYANIN YARISINI YOK SAYAMAYIZ”


Bakan Albayrak, ticaret dengelerinin, üretimin, teknoloji ve know how transferlerinin artık eski kodlarla okunmayacağını belirtti. “Artık küresel sermaye ve güç, Batı’dan Doğu’ya kayıyor. Bu düzen içinde yeni denge ve dinamikleri harekete geçirmek lazım” diyen Albayrak, Çin ve Hindistan ekonomilerindeki büyümeye dikkati çekti. Yeni dünya düzeni ve Türkiye’nin pozisyonunun iyi okunması gerektiğini ifade eden Berat Albayrak, “2030’a kadar dünyadaki ekosistem başka bir noktaya ilerliyor. Çin ve Hindistan’ın gayri safi milli hasılası büyümeye devam ediyor. Ülkemizin ihracatında dünyanın yarısı olan iki ülkenin payı ise yok denecek kadar. Yeni pazarları genişletmemiz lazım. Dünyanın yarısını asla yok sayamayız” ifadelerini kullandı.


500 YILLIK EKOSİSTEM DEĞİŞİYOR”


Türkiye’nin küresel ekosistem içinde en kritik kuşakta yer aldığını aktaran Albayrak, şöyle konuştu: “500 yıllık ekosistem değişiyor. Ticaret dengesi ve ana yolları değişiyor. Türkiye, bu yeni ekosistemin içinde küresel rekabette en avantajlı ülke.” Yenilenebilir enerjinin kaynak çeşitliliğinin en kritik alanı olduğunu dile getiren Albayrak, Bursalı firmaların üretim tecrübesinden faydalanmak istediklerini vurguladı. Albayrak, “Yerlileştirme konusuna önem veriyoruz. Bir rüzgar türbini içerisinde 8 bin parça var. Bunun içinde Bursa sanayisinin üretebileceği parçalar da var. Türkiye, bu teknolojileri sanayi ve ticaret odalarımızın piyasa rekabet koşulları içinde, hem maliyet rekabeti hem kalite ve pazar rekabeti noktasında, bölgenin tek kritik ülkesi. Güçlü bir Türkiye vizyonuyla ülkemizi hedeflerine ulaştıracak bu ideallerle hep birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.


TÜRKİYE YENİ REKORLAR KIRIYOR


BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Türkiye’nin dünyada yaşanan tüm olumsuzluklara, tüm ihanet ve engelleme girişimlerine rağmen yoluna emin adımlarla devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin 15-20 yıllık süreçte ihracatının 5 kattan fazla arttığını, üretim ve istihdamda da yeni rekorlar kırdığını ifade eden İsmail Kuş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vizyonuyla, azmiyle ve iradesiyle yepyeni bir Türkiye ortaya çıktı” dedi. Üretimde, sanayide, ticarette, ihracatta ve istihdamda Bursa ekonomisine yön veren 40 makro projeyi 5 yıl gibi bir sürede hayata geçirdiklerini dile getiren İsmail Kuş, “Son 5 yılda kentimize 920 yeni ihracatçı kazandırdık. Bursa, yaklaşık 5 milyar dolarla Türkiye’nin en yüksek dış ticaret fazlası veren ili oldu. Kentimizin yakalamış olduğu bu başarıların altında iş dünyası temsilcilerimizin azmi ve heyecanı yatıyor” diye konuştu


ENERJİ ODAKLI YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK


BTSO olarak Bursa’nın enerji alanındaki 2023 stratejileri doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken İsmail Kuş, yeşil ile sanayi kenti Bursa’yı birlikte geleceğe taşımak adına ‘Yeşil Büyüme Projesi’ni hayata geçirdiklerini vurguladı. Proje kapsamında Enerji ile Çevre ve Temiz Üretim konseylerini kurduklarını, BEBKA’nın destekleriyle Enerji Verimliliği Merkezi’ni Bursa’ya kazandırdıklarını anlatan İsmail Kuş, 50’ye yakın firmanın katılımıyla Yenilenebilir Enerji kümelenmesini hayata geçirdiklerini, rüzgar, güneş ve biyokütle alanlarında alt kümeler içinde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. İsmail Kuş, Türkiye’de 4. sanayi devrimine model olacak TEKNOSAB’da güvenilir ve alternatif enerji kaynaklarından beslenen akıllı fabrika binalarının temellerinin de yakın zamanda atılacağını belirterek, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi Bursa, katma değerli ve yüksek teknolojili projelerle birlikte sanayimizdeki verimliliği artıran, firmalarımızın rekabet gücünü yükselten yatırımların da merkezi olmaya devam edecektir” dedi.


Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bakan Berat Albayrak, Bursa iş dünyasının talep ve önerilerini dinledi. Toplantıya, Bursa Milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21