Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

E-imza sayısı 5 milyona yaklaştı

BTK, 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu’nu yayımladı. Üretilen e-imza sayısı 4 milyon 94 bin 138’e yükseldi. Mobil imza sayısı 635 bin 547'ye ulaştı. Toplamda 4 milyon 729 bin 685 elektronik sertifika oluşturuldu. 2019 yılının son çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 4 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 2,8 yükseliş gerçekleşti.

2020’nin ilk çeyreğinde e-imza yüzde 4 arttı

2019 yılının son çeyreğinde 3 milyon 935 bin 693 olan e-imza sertifika sayısı, 2020’nin ilk çeyreğinde, bir önceki çeyrek döneme oranla, yüzde 4 artarak 4 milyon 94 bin 138’e ulaştı. 2019 yılının son çeyreğinde 618 bin 186 olan mobil imza sayısı ise 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 2,8 artarak 635 bin 547’ye ulaştı. Toplam üretilen sertifika sayısı ise 4 milyon 729 bin 685’e ulaştı.

İmzalar ofisten değil, evden atıldı

E-imza ve mobil imza ile ıslak imzanın neden olduğu zaman ve nakit kaybının büyük ölçüde azaltıldığını vurgulayan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, konuyla ilgili olarak “Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok şirket evden çalışma yöntemini tercih etti. İşlerin ev ortamına taşınmasıyla şirketler, onay ve imza gerektiren süreçlerinin aksamaması için e-imza çözümlerini daha fazla kullanmaya başladılar. İmza gerektiren dokümanların, onay ve imza yetkilileri arasında dijital ortamda dolaştırılmasını sağlayan çözümlerimizle, belgelerin saniyeler içinde imzalanmasını sağlıyoruz. Birey tarafında kimlik doğrulama ve imza gerektiren süreçlerde büyük kolaylık sağlayan e-imza, e-dönüşüm sürecinin temel uygulaması olma niteliği taşıyor. Bireylere ve şirketlere olduğu gibi zaman ve operasyon verimliliği ile ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.” bilgisini verdi.

Anahtar Kelimeler:
Bilgi TeknolojileriBtk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22