Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

İzmirli Genç Tasarımcılar, İstanbul Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda Ödüllere Ambargo Koydu

Ayakkabı üretiminde katma değeri arttırmak için bu yıl 3. kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda erkek ayakkabı kategorisinde tüm ödülleri kazanan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine bir ödülde Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden geldi.

İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda İzmirli tasarımcılar ödüllere ambargo koydu. Erkek ayakkabı kategorisinde tüm ödülleri DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım öğrencileri paylaştı.

İstanbul Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda Jüri Üyesi olarak görev yapan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, derece alan tasarımcılarla Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya gelerek, başarılarından dolayı kendilerini kutladı, teşekkür plaketi verdi ve saraciye ürünleri hediye etti.

Katma değerli üretim için tasarımın çok önemli olduğunu belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, tasarımcılarla, deri sektörünü daha fazla bir araya getirmek istediklerini, bu sayede katma değerli üretimi arttırabileceklerini dile getirdi. Zandar, “Işıkkent Ayakkabıcılar Çarşısı’nda bir workshop-atölye kurarak tasarımcılarımızın usta öğreticilerle birlikte tasarımlar yapmalarını, sektörün de bu çalışmaları yakından görmesini istiyoruz. Biz deri sektörü olarak tasarımcılarımızın burada ihtiyaç duyacakları her türlü taban, kalıp, deri astar, staj desteği, makine ekipman ihtiyacını karşılamaya hazırız. Ayakkabı tasarımı eğitimi almış birisi olarak tasarımcılarımızın deri sektörüne daha fazla entegre etmemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin geçmiş yıllarda 7 kez düzenlediği Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’na bu yıl ara verdiklerini ifade eden Zandar, “Deri Tasarım Yarışmamızda deri mühendisleri ile tasarımcılar ortak çalışıyor. Günümüzde yapılan tasarımların otomasyona uygun olması gerekiyor o nedenle bu modele devam edeceğiz ve 2019 yılında yarışmamışı 8. Kez düzenleyeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gündoğdu ise; saraciye sektöründe en büyük sıkıntılarının tasarım eksikliği olduğunu, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü ile saraciye ürünlerinin tasarımı için işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Nesrin Önlü, teknolojinin çok hızlı değiştiği günümüzde üniversitelerin öğrencilere son teknolojik gelişmeleri aktarmada sorunlar yaşadıklarını, öğrencilerin firmalara giderek uygulamada yer almasının önemine vurgu yaptı. Önlü, “Amsterdam’daki önemli denim ve moda merkezi De Hallen’deki gibi bir workshop hem tasarım öğrencilerimizin gelişimi için, hem de deri sektörümüzün ürünlerinin tasarımındaki zenginlik için çok faydalı olur” dedi.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İstanbul 3. Ayakkabı Tasarım Yarışması’nda DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım 3. Sınıf öğrencisi Oya Cevizkaya dinamizm temalı spor ayakkabı tasarımıyla birinci olurken, DEÜ GSF Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Moda Aksesuar Tasarım 4. Sınıf öğrencisi Kaan Eratalay mandalina balığı temalı ayakkabılarıyla erkek kategorisinde ikinciliği kazandı. Aynı okuldan Alparslan Şendağlı ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada birinciler 15 bin TL, ikinciler 10 bin TL, üçüncüler 5 bin TL ve tüm finalistler dijital çizim tableti ile ödüllendirildi. Ayrıca ilk üçe giren yarışmacılardan Ticaret Bakanlığı’nın uygun göreceği isimler, yurt dışı eğitim ödülünün de sahibi olacaklar.

Anahtar Kelimeler:
Moda
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22