Öne Çıkanlar corona Revizyon İhsaniye BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Makrogem Yazılım'dan kullanışlı platform: TİMEZETA

MAKROGEM olarak, 2018 yılının mayıs ayında kurulduklarını anlatan Safa Orakçı, “Firmamızı proje yönetim yazılımı geliştirmek adına kurduk. Çoğunlukla yazılım ağırlıklı işler yapıyoruz. TİMEZETA isminde firmaların verimliliğini arttıran bir yazılımımız var. Yurtdışındaki muadil ürünlerden biraz da Türkiye’ye özel bir ürün çıkmış oldu. Her sektörün belli bir iş akışı, müşterileri ve yürüttüğü projeler var. Projelerde değişmeyen bir  yaşam döngüsü var. Projeye başlanması, planlanması, uygulanması, izleme-kontrolü ve projenin bitmesi şeklinde devam eden bir süreç bu. Bir projenin başından sonuna kadar tüm süreci Timezeta üzerinden yürütülebiliyor. Ne zaman, ne yapılacak, kim yapacak? Bu işin katma değeri ne? Şeklinde bulut teknolojisiyle çalışan planlama ve yürütme faaliyeti olan bir platform” diye konuştu.

“DİĞER FİRMALARDAN BÜYÜK BİR FARKIMIZ VAR”

Mevcut sistemlerden en büyük farklarının, sistemleri sayesinde bir firmada tüm çalışanların performanslarını gösterebildiklerini belirten Orakçı, “Bu alanda faaliyet gösteren firmalar genelde raporlamaları bu şekilde veremiyor. Biz her işi bir puana endeksliyoruz. İşler tamamlandıktan sonra o puanlar bölüm bazlı, kişi bazlı, proje bazlı ayrı ayrı toplanabiliyor. Böylelikle çok farklı raporlar alabiliyoruz. Bir kişi bir zaman aralığında kaç puanlık iş tamamlamış? Geçmiş dönemlere göre grafiği nasıl? Bu ay 10 puanlık iş yapmış, bir sonraki ay 15, daha sonra ki ay 8 puanlık mı bir iş yapmış? Grafik bunu nasıl sergiliyor? Böylelikle takımların verimliliğini artırıyoruz. Her şeyi proje gibi değerlendirmek mümkün. Hedef odaklı çalışmak ve çalışmaların raporlarını almak kurum çevikliği sağlar. Aslında yazılım bunu yapıyor.” İfadelerinde bulundu.

İş yaparken, ya da proje yürütürken olumlu olumsuz pek çok deneyim elde edildiğini söyleyen Orakçı, “Deneyimleri ve edinilen bilgileri, kayıt altına alabileceğimiz bir mecra genelde olmuyor. Kişilerin ya da firma yetkililerinin beyninde kalıyor ve bu edinimler bir kültür haline getirilemiyor. Biz bu elde edilen kazanımların da kültür haline getirebileceği bir modül yaptık. Kullanıcılar önerilerini buraya atıyor. Bunlar değerlendiriliyor ve oylanıyor. Onaylanırsa o kişinin puanına gidiyor. Bunlar yine performansı etkiliyor. Bu sayede şirket içinde herkesin katkı koyabileceği bir ortam da hazırlanmış oluyor. Proje yönetimi yapan farklı yazılımlar olsa da özellikle performans ve şirket kültürüne odaklanan ilk girişimiz diyebiliriz. Timezeta ile odaklandığımız noktalar bilginin yönetilmesi, kurum kültürünün oluşturulması, performansın sayısal olarak raporlanması ve hedef odaklı çalışmak diyebiliriz” dedi.

“ÖĞRENCİ KULÜPLERİ-STK VE AKADEMİYENLER İÇİN ÜCRETSİZ ERİŞİME AÇTIK”

Geliştirdikleri platformların, satışını kiralama usulüyle aylık olarak gerçekleştirdiklerini, bu sayede firmaların çok kolay ulaşabileceği rakamlar olduğunu söyleyerek, “Kullanıcıları taahhüt, cayma bedeli gibi şeylerle uğraştırmadan onların kullandıkça ödeme yapabilecekleri bir platform. Bulut tabanlı olduğumuz için uygulamaya her yerden ulaşım imkânı var. Bilgisayar, telefon ve tabletlerde kullanılabiliyor. Biz bu platformu öğrenci toplulukları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz olarak açıyoruz. Ücretsiz bir erişim sağlayarak sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirmiş oluyoruz. Üniversite öğrenci kulüpleri ve dernekler programa yoğun ilgi gösteriyor. Pandemi sürecinden dolayı uzaktan işlerini yürütmek isteyen ekipler için çok kullanışlı olduğu için bu tarz uygulamaların gelecekteki yeri daha da önem kazanacak” diye konuştu.

“AMACIMIZ, GLOBAL BİR FİRMA HALİNE GELEBİLMEK”

Safa Orakçı sözlerine şöyle devam etti, “Timezeta’yı proje yönetimi bilim dalına uygun bir şekilde global bir ürün haline getirmeyi amaçlıyoruz. Son versiyonu, direkt İngilizce ve Türkçe desteğiyle birlikte yaptık. Öncelikle ilk odağımız yerelde çalışmalarımızı artırmak sonrasında da dünyaya açılmak.

‘MAKROGEM’ in diğer bir Kurucu Ortağı olan Cem Helimoğlu ise şunları söyledi:

 “En büyük hedefimiz bu platformu yurtdışında global firmalarda kullanılabilecek hale getirmek. Bu işin eğitim tarafına da eğilmek istiyoruz. Proje yönetimiyle alakalı üniversitelerle birlikte çalışmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda ürünün uluslararası firmalarda da kullanılmasını istiyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
MAKROGEMYazılımTimezeta
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22