Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Satranç, tarih İle sporu buluşturdu

TSF’nin bu dönemde gerçekleştirdiği diğer etkinlikler gibi “Maskeni Tak, Mesafeni Koru, Hamleni Yap” mottosu ile pandemi kurallarına uygun şekilde düzenlenen proje, spordan uzak kalan pek çok kişiyi bir araya getirirken Türkiye’nin tarihi, turistik ve kültürel mekanlarının tanıtımına da katkıda bulundu.

Proje boyunca pandemi koşullarına özel olarak hazırlanan satranç turnuvalarından spor, tarih ve turizmi bir araya getiren özel etkinliklere kadar pek çok farklı faaliyet düzenlendi. Türkiye’nin 81 ilinden projeye özel olarak gönderilen fotoğraflar ise, daha sonra yapılacak bir yarışmada değerlendirilecek. Gönderilen tüm fotoğrafların tek tek inceleneceği yarışmanın kazanan fotoğrafları, hazırlanacak bir almanakta değerlendirilecek.

“TÜRKİYE İÇİN SATRANÇ FARKLI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da, satrancı tarihle buluşturan ve satrançseverlerin büyük ilgi gösterdiği projenin tamamlanmasının ardından açıklama yaptı. Pandemi sürecinin satranca olan ilgi ve sevgiyi azaltmadığını, aksine daha arttırdığını vurgulayan Tulay, şu mesajları verdi:

“TSF olarak gerçekleştirdiğimiz her etkinlikte, imza attığımız her projede büyük bir ilgi ile karşılaşıyoruz. Her projemizde olduğu gibi “Satranç Tarih ile Buluşuyor” Projesinde de yurdumuzun her yerinden birbirinden güzel görüntüler, duygulandıran mesajlar geldi. Türkiye’nin bir satranç ülkesi yolunda adım adım ilerlediğine olan inancımız bir kez daha tazelendi. Gelen fotoğraflar sayesinde daha çok umutlandık, daha çok sarıldık çalışmalarımıza…

Projemiz kapsamında Malatya’nın Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda ve Aslantepe’de, Uşak’ın Ulubey Kanyonu’nda, Cılandıras Şelalesi’nde Uşak Müzesi’nde, Niğde Kalesi’nde, Ulukışla Mehmet Paşa Kervansarayı’nda, Elazığ Keban Barajı’nda, Harput Kalesi’nde, Adana’da Taşköprü’de Ulu Cami’de, Konya’da Beyşehir Gölü’nde, Mevlana Meydanında, Manisa’da Kula Peri Bacaları’nda, Bodrum Kalesi’nde, Ankara’da Atamızın kabri Anıtkabir’de, Ankara Kalesi’nde, Cumhuriyet Müzesi’nde, Gençlik Parkı’nda, Hamamönü’nde, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde, Ulus Atatürk Heykeli’nde, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde, Adıyaman’ın Nemrut Dağı’nda, Cendere ve Eski Kahta Kalesi’nde, milli mücadelenin başladığı şehir Samsun’da, Ağrı’da, Şanlıurfa’nın tarihi güzelliklerinde, Mardin’de, Çanakkale’de, Karaman’da, Eskişehir’de ve daha nice özel yerde satranç rüzgarı esti. İnsanlar heyecan içinde bu özel atmosferi yaşadı. Bu güzel görüntüler tüm ülkenin ve medyanın da dikkatini çekti. Bu güzel görüntüler, Türkiye’nin satranç sporuna duyduğu bu ilginin göstergesi oldu. Ayrıca yıllardır atılan doğru hamlelerin ülkenin dört bir yanında, 7’den 70’e her yaş grubunda nasıl karşılık gördüğünü de ortaya koydu.

Bu projeye destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimiz ile il temsilciliklerimiz de çok anlamlı bir projenin gerçekleşmesinde en büyük rolü oynadılar.

Proje ile ülkemizin hazinelerini tanıtmanın yanı sıra birçok insanın satrançla tanışmasını da sağladık. Sporun, satrancın güzelliğini gözler önüne serdik. Biz biliyoruz ki, Türkiye için satranç çok farklı bir önem taşıyor. Ve inanıyorum, daha çok zaferler elde edip, önemli başarılara imza atacağız. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
TarihSatranç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22