Öne Çıkanlar corona İhsaniye Revizyon BTSO Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

Somali'den incelemeye geldiler

Aydın, “Biz Türkiye’nin tarım ve sera haritasını çizmek istiyoruz. Hem genel hem de özel alanlarda yerel tecrübeye sahip olmak istiyoruz. Varsak şubesini açmamızın sebebi hem sebzecilikte hem de meyvecilikte bitki beslemelerinde en tecrübeli çiftçilere ulaşıp, örneğin bölgenin önde gelen üretim kalemlerinden kesme çiçek konusunda özel gübreleri çiftçiyle buluşturmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Firmamız Tarım Sektöründe Ulusal ve uluslararası alanda 30 yıldır hizmet veriyor. Hizmet anlayışımız kurumun ismiyle bir bütünlük oluşturmaktadır. BESKO olarak önce bitkiyi besle, daha sonra koru anlayışıyla hizmet vermekteyiz. Bir bitkinin ticari ve pazar değeri onun dengeli ve sağlıklı beslenmesi ile mümkündür. İyi beslenen bir bitkinin besi, pazar ve ticari değeri daha yüksek olur” diye konuştu.

BİTKİ BESLEMESİNE ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR

BESKO Tarım Marketlerinin seradan tarlaya çöl ikliminden tropikal iklime, her türlü iklim ve tarım projesinde bitki beslenmesine çözüm ürettiğini belirten Halim Aydın, bitki besleme konusunda uzman kadro ile Ulusal-Uluslararası müşterilerine, tarım teknolojisi transferi ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini, üreticilerden aldığı geri dönüşlerle sorunları yerindeçözmeye gayret gösterdiklerini hatırlattı. Aydın, “Tanıttığımız ürünlerde satış sonrası hizmeti de vererek, akredite laboratuvarımız aracılığı ile toprak ve gübre analizi yaparak üreticilerimize verimde destek hizmet vermekteyiz. Biz bu marketlerimizi birer araştırma istasyonu olarak görüyoruz” dedi.

‘DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ’

Türk tarımını da değerlendiren Dr. Halim Aydın, Türkiye’nin tarımı ile cari anlamda 25 sektör arasından 4 milyar dolar cari fazla verdiğinin altını çizdi. Özellikle Antalya’daki seracılıktan övgüyle bahseden Aydın, verim, kalite ve lezzet açısından dünya ile rekabet eden üretim alanlarına sahip olduğumuzu vurguladı. Aydın, devletin tarımsal üretimde verdiği teşviklere de değindi. Aydın bu konuda şunları söyledi: “30 yıldır bu sektördeyim devlet tarafından bugüne kadar çok çeşitli teşvikler verildi. Önce sadece çiftçiye sonra sadece aracıya teşvikler verildi. Şimdi nitelikli üretime yönelik teşvikler veriliyor. Önce çiftçinin ilk maliyetini karşılayabilmesi için teşvik veriliyor. Ne yazık ki teşviklerin amacı dışında kullandığını söyleyebiliriz. Çiftçimiz her şeye rağmen bilinçlendi. Türkiye bundan 5-6 yıl önce neye, nereye destek vereceğini çok iyi bilmiyordu. Şimdi ülkemiz 37 büyük havzaya bölündü. Hangi ürün daha rantabl ise ona teşvik veriliyor ve bu şekilde ekim yapılıyor. Çiftçi ekonomisini nasıl daha iyi döndürebileceğini biliyor. Ne ekeceğini, ne kadar ekeceğinin bilincinde. Türkiye çiftçisini bir kısmı geleneklerine bağlı kaldı bir kısmı modernize oldu bir kısmı olmadı. Büyük sermayenin tarıma girişi 1980-90’lardan itibaren yaygınlaştı. Biz bir miktar geride kaldık ama hızlı toparlandık. Bugün pek çok üründe dünya ile rekabet edebilecek durumdayız”

SOMALİ’DEN İNCELEMEYE GELDİLER

Öte yandan BESKO şubesinin açılışına Somali’den davetliler de katıldı. Somalili yatırımcıiş adamları Somali ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin yavaş yavaş geliştiğini, tarımsal açıdan bakıldığında BESKO firmasının ürettiği ürünlerin Somali’de olumlu etkileri üzerine Türkiye’ye yerinde inceleme yapmaya geldiklerini söyledi. Somalili iş adamları kendi ülkelerinde tarımsal üretimi kalkındırma adına hamleler yaptıklarını ve bu alanda başarılı ülkelerden olan Türkiye’yi örnek aldıklarının altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
TicaretTarımSomaliBesko
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22