Toplumsal dayanışmayı artırmak üzere, gönüllülük, insani yardım gibi alanlarda yürüttüğü farkındalık çalışmalarıyla tüm Türkiye’de yüzbinlerce kişiyi gönüllük çalışmalarına teşvik eden Türk Kızılay, geleneksel “Kızılay Söyleşileri” serisini çevrimiçi düzenlenen “Dünya Gönüllüler Günü” teması ile gerçekleştirdi.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gençleri Kızılay gönüllüsü olmaya davet etti
Siyaset, akademi ve sivil toplum dünyasından çok sayıda ismin bir araya geldiği buluşmaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun video mesajla katıldı. Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliğiyle insani yardım alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına girdiğini belirten Altun "Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın mazlum halkları nezdinde bir umut sembolüne dönüştüren Türk Kızılay ailesine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Gönüllülük çalışmasının, kişiye maddi kazanç değil, çok daha değerli bir görgü ve anlayış kattığını, ilkyardım eğitiminden afet yönetimine ve psikolojik desteğe kadar birçok alanda Kızılay gönüllülerinin, Türkiye'nin her yerinde çok önemli işlere imza attığını söyleyen İletişim Başkanı Altun, gençleri Kızılay gönüllüsü olmaya davet etti.
“Kızılay’ı, 152 yıllık bir çınarı gönüllülükle büyüten insanlar kurdu”
Türk Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık programın açılışında gönüllülüğün önemini anlattı: “Gönüllülükte rütbe olmaz, herkes aynı seviyededir. Gönül dediğimiz kavram, bizim değerlerimizden çıkmış bir kavramdır. Gönül dediğimizde sadece maneviyat vardır. İnsanın hayata karşı iştiyakı, anlam arayışı, varlığımızın gayesi, yaşamı anlamlı kılan ne varsa hepsini içine alır. Gönüllü olmak, bir işi gönüllü yapmak, üstümüze vazife olmayan işlere karışarak yapmak, yapmadığımızda kimsenin bizi mesul tutmayacağı ama yaptığımızda yüceleceğimiz işleri yapmaktır” dedi. Kızılay’ın 152 yıllık bir çınarı gönüllülükle kuran ve büyüten insanların kurduğu bir kuruluş olduğunu kaydeden Kınık, “Biz iyi insanları, iyilik için yola çıkmış insanları dünyayı daha iyi, daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışmak, dünyadaki acıları hafifletmek, savaşmadan, sorunları konuşarak çözebilmek, büyük bir güç olduğumuzu birbirimize anlatmak, gururlanmak, cesaretlendirmek için çalışan insanları ve bir araya getirmek ve yeni bir platformu anlatmak için buradayız” diye konuştu.