Dilara Şen, çalışmanın Otizm ve Angelman Sendromu başta olmak üzere nörogenetik hastalıkların tedavisinde erken teşhis ve müdahale açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.
Dilara Şen araştırma hakkında şunları söyledi;
''Angelman Sendromu 0-3 yaş aralığında tanısı konabilen ve yaklaşık 12,000 çocuktan 1’ini etkileyen nörogenetik bir hastalık. Otizmin bir alt grubu olarak değerlendirilmese de hastalar otizmin birçok davranış özelliğini sergileyebiliyor. Bazen ikincil bir otizm teşhisi de konulabiliyor. Otizme benzer bir şekilde, Angelman Sendromu olan bireylerde zekâ geriliği, yürüyüş-koordinasyon bozukluğu, konuşma bozukluğu, beslenme ve uyuma sorunları görülüyor. Ne yazık ki bu hastalığın şu an için kesin bir tedavisi yok, fakat bu alandaki yeni çalışmalar ümit verici yönde. Şu an klinik çalışmaları devam eden birkaç ilaç var ve önümüzdeki yıllarda klinik çalışmalara başlanması beklenen aday ilaçlar da var. ‘’
Dilara Şen diğer projeleri hakkında; yeni nesil gen düzenleme teknikleri kullanarak farklı nörogenetik hastalıkların kök hücre modellerinin geliştirilmesi üzerine bir ön çalışmaları olduğunu ve buna ek olarak farklı tıp serebral organoid modellerinin geliştirilmesi üzerine de çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.