Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, halkı günümüz sanatı ile tanıştırmak, günümüz sanatını değerlendirmek için gereken anahtar kavramları, düşünceleri aktarmak, sanat okuryazarlığı kazandırmak amacı ile başlattığı “Etüt: Güncel Sanata Doğru İlk Adımlar” isimli eğitim programı devam ediyor. Program kapsamında düzenlenen üçüncü buluşmaya sanatçı ve yazar Rafet Arslan “Kolaj” başlıklı oturumla katıldı.
Sürrealist kolaj çalışmaları bulunan Arslan, kolaj sanatına ilişkin bilgiler verdi. Arslan, Türkiye’den ve dünyadan kolaj sanatından örnekleri de görseller eşliğinde değerlendirdi. Arslan, kolajın, tüketici kültürünün, tüketim odaklı yaşamların büyük ölçüde arttığı bir dönemde insanların kenara attığı, kullanmadığı objelere bir karakter ve ruh yaratmayı amaçladığını ifade etti. Arslan’a göre, kolajlarda kullanılan montaj tekniği farklılıkların kesişebildiği, “Uç” algısının kaybolduğu ütopyalar, yaşamaya değer hayatlar yaratıyor.
Kolaj sanatındaki yeni yaklaşımlara ve kolaj estetiğinin yaratıcı örneklerine değinen Rafet Arslan katılımcıların sorularını da yanıtladı. Arslan, katılımcıların ilgiyle takip ettiği oturumun sonunda sanatseverlere seslenerek “Kağıdı makası elinize alın kolaj yapın. Kolaj insanın sabrını artırır, kişinin nesneye bakışını değiştirir” ifadelerini kullandı.
“Etüt: Güncel Sanata Doğru İlk Adımlar” programı 24 Şubat Çarşamba günü Derya Yücel’in katılacağı “Yerleştirme” başlıklı oturum ile devam edecek.
Rafet Arslan “Kolaj” sanatını anlattı
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Etüt: Güncel Sanata Doğru İlk Adımlar” isimli programın üçüncü oturumuna sanatçı Rafet Arslan “Kolaj” başlığıyla katıldı. Arslan, kolaj sanatını Türkiye’den ve dünyadan örneklerle anlattı.
19 Şubat 2021 Cuma 15:55