Dünyanın lider endüstriyel teknoloji fuarı Hannover Messe, yerli ve milli ürünleriyle uluslararası alanda rekabet gücünü arttırmak isteyen 200’ün üzerinde Türk sanayiciyi Almanya’da ağırlamaya hazırlanıyor. 70 ülkeden 6 binin üzerinde markanın yer alacağı fuarda modern üretim, lojistik ve enerji sistemlerindeki en yeni ürünler, teknolojiler ve çözümler sergilenecek. “Gelecek Merkezi”, “Otomasyon, Hareket ve Sürüş”, “Dijital Ekosistemler”, “Enerji Çözümleri”, “Lojistik” ve “Mühendislik Tasarım Çözümleri” gibi farklı bölümlerden oluşan fuar, geleceğin fabrikaları için yeni bir yol haritası sunarken birçok önemli yeniliğe ev sahipliği yapacak.
200’ün Üzerinde Türkiye Markasına Ticaret Bakanlığından Katılım Desteği
Fuara Türkiye’den firmalar, hem milli hem de bireysel katılım gösterecek. Deutsche Messe işbirliği ile İstanbul Ticaret Odası tarafından organize edilen Hannover Messe fuarının milli katılımı ise tüm fuar alanına yayılmış durumda. Yan sanayi, enerji iletimi ve dağıtımı, dijital eko sistem ve iç lojistik hollerinde İstanbul Ticaret Odası şemsiyesi altında en yeni ve teknolojik ürünlerini sergileyecek. Hannover Messe’de Türk firmaları, ABD, Brezilya, Etiyopya, Fas, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, Japonya, Kenya, Malezya, Meksika, Özbekistan, Şili ve Rusya gibi hedef ülkelerle bir araya gelecek. Hannover Messe fuarına toplamda Türkiye’den 5.000 m² alanda 200’ün üzerinde firma katılacak.
Türkiye sanayisinin 2019 yılında dijital dönüşüm sürecinde önemli adımlar attığını ifade eden Deutsche Messe Basın Sözcüsü Brock McCormack, Türk imalatçıları yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi;
“Deutsche Messe bu yıl Ticaret Bakanlığı’nın da desteği ile 200’ün üzerinde Türkiye’li firmayı Hannover Messe’de ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Türkiye milli teknolojiye dayalı üretim anlayışı ile fuarın en çok ilgi çeken ülkelerinden biri olacak. Ayrıca Türkiye, bu yıl İstanbul Ticaret Odasının organize ettiği katma değeri yüksek ürünlerini tüm dünyaya 16. Salonda tanıtma fırsatı yaratarak, yeni işbirlikleri oluşturma imkanına sahip olacak. Türkiye sanayisi ihracatta artışı hedeflediği yeni pazarlarla Hannover Messe’de bir araya gelecek.”
Fuarın Ana Teması; Endüstriyel Dönüşüm
Fuarın 2020 temasını dijitalleşme çağına paralel olarak Endüstriyel Dönüşüm olarak belirlediklerini ifade eden McCormack, şunları söyledi;
“Endüstri 4.0 dönüşümü ile şirketlerin mal ve hizmetleri tasarlama, üretme ve dağıtma şekilleri de büyük ölçüde dönüşüyor. Üreticiler bu süreçte daha önce alışık olmadıkları yeni zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu zorlukların aşılması noktasında Hannover Messe, yeni teknolojileri, süreçleri ve ortakları ile eşsiz fırsatlar sunacak. Modern üretim, lojistik ve enerji sistemlerindeki en yeni ürünler, teknolojiler ve çözümler hakkında kapsamlı bir genel bakış sunacak”.
HANNOVER MESSE Genç Girişimlere Yeni Fırsatlar Sunacak
Geleceği şekillendiren teknolojik temalara odaklanan Hannover Messe, bu yıl genç girişimcileri yaratıcı fikirler etrafında bir araya getirecek. İmalat sektöründe startup’lara yönelik artan talebi dikkate alan fuar, Genç Teknoloji Girişimleri adlı startup programı ile girişimcilere ışık tutacak. Startup alanındaki programın forum, sunum, ikili iş görüşmeleri ve atölye çalışmalarını içerdiğini ifade eden McCormack, şunları söyledi;
“Genç Teknoloji Girişimleri Forumu, startup’ların yanı sıra startup ağları, iş geliştirme merkezleri ve ekonomi destekleme kuruluşlarından konuşmalar ve sunumları bünyesinde topluyor. Bu özel alan “Startup’lar ve KOBİ’ler arasında işbirliği”, “Startup’ların nihai amaçları”, “Startup’lar konusunda medyada farkındalık”, “3 boyutlu yazıcılara giriş” ve “Heyecan ile tecrübeyi nasıl birleştirirsiniz?” gibi konu başlıklarını ele alacak.”
Özel Programlar; İnovasyon, Ağ Oluşturma ve Bilgi Alışverişi
Hannover Messe’nin inovasyon, ağ oluşturma ve bilgi alışverişini destekleyen 80’den fazla konferans, forum ve özel etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirten McCormack, şunları söyledi;
“Küresel Üretimde Endüstrileşme Zirvesi, sürdürülebilir endüstriyel kalkınmaya katkıda bulunurken, Endüstrinin Öncüleri Zirvesinde yapay zekânın geldiği nokta ele alınacak. Yeni oluşturulan Dönüşüm Sahnesinde endüstri, iş dünyası, siyaset ve toplum temsilcileri, endüstriyel dönüşümü meta düzeyde tartışacak. Hannover Messe’nin 200 katılımcıya ev sahipliği yapacak olan dış ticaret platformu Küresel İş Dünyası ve Pazarlar ise 6 binden fazla katılımcıyı bir araya getirecek.”
GMIS; Global Üretim ve Sanayileşme Zirvesi
Fuar bünyesinde 20 – 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan GMIS; Global Üretim ve Sanayileşme Zirvesi fuar bünyesinde yer alacak en önemli etkinliklerden biri. Hall 27’de gerçekleştirilecek zirvede Siemens CEO’su Joe Kaeser keynote konuşmacı olarak yer alacak. 2020 temasının sürdürebilir uluslararası değer zincirlerinde, Global lokalleşme olan GMIS Zirvesi’ne 3000’in üzerinde sektör profesyonelinin katılımı bekleniyor.