Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının ciro, kârlılık, hissedar yapısı, sektör çeşitliliği ve çalışan sayısı yönlerinden analiz edilerek oluşturulan CHRO listesinde İK yöneticileri, kapsamlı bir araştırma metodolojisi ile değerlendiriliyor. Alanında uzman akademisyenlerin ve sektörden uzmanların yer aldığı danışma kurulunun incelemesi sonrasında isimler belirleniyor.
SOCAR Türkiye İK Başkanı Sibel Uğur, ödülü tüm ekibi adına aldığını vurgulayarak “Şirketlerin kurumsal performansının arttırılabilmesi ve sürdürülebilir kılınması için organizasyonel gelişimin devamlılığını sağlamak, kalite ve verimliliği artırmak ve çalışan motivasyonunu yüksek tutmak esastır. Bu noktada şirketlerde İK fonksiyonunun önemi her geçen gün daha da artıyor. SOCAR Türkiye’de çalışanlarımıza ‘önce sen’ mottosu ile yaklaşarak onların ihtiyaç ve taleplerini dinliyor, çözümler üretiyoruz. Verimli bir yetenek yönetimi sistemiyle çalışanlarımızın yetenekleri doğrultusunda gelişimlerine önem veriyoruz. SOCAR Türkiye ve grup şirketlerimizde kurumsal ve etik değerlerimiz çerçevesinde, iletişim ortamının verimli ve motivasyon artırıcı bir iklimde olmasını benimseyip teşvik ediyoruz” dedi.
SOCAR TÜRKİYE İK, ÇOK SAYIDA ÖDÜLÜN SAHİBİ
SOCAR Türkiye’nin insan kaynakları kapsamında geliştirdiği projeler bugüne kadar birçok alanda ödüle layık görüldü. 2015, 2017 ve 2018 yıllarında “Great Place to Work” ödüllerini kazanan SOCAR Türkiye’nin İK yönetimi, 2018 yılında da en etkin 50 İK lideri arasındaki listede yer aldı. Yine 2018 yılında grup şirketleri kapsamında gerçekleştirilen ve insan kaynakları uygulamalarına dair yapılan dijital dönüşüm çalışmalarının, orta ve uzun vadedeki tüm stratejilerde yer alması dolayısıyla, SOCAR Türkiye’ye SAP Türkiye tarafından “Yılın SAP Dijital Dönüşüm Ödülü” verildi.
Çok tiksinti biri aslında.